Uppånervända världen för Claudio, 37

Foto: Body bizarre/TLC
NYHETER

Mot oddsen har Claudio Vieira de Oliveira, 37, tagit examen som revisor och är aktiv som föreläsare.

Oddsen? Hans huvud sitter på fel håll – bakom ryggen.

– Men jag ser inte allting upp och ner, säger han till Mirror.

När Claudio var nyfödd sa läkarna till hans mamma att sluta amma honom.

De trodde inte det fanns några möjligheter för den brasilianske pojken att överleva.

Men 37 år senare har Claudio Vieira de Oliveira motbevisat dem.

”Har inte varit beroende av andra”

Hans nacke är dubbelvikt, så att huvudet sitter upp och ner på ryggen. Armarna är missbildade och hans ben går knappt att använda.

– Sen jag var ett barn har jag gillat att hålla mig upptagen och jobba. Jag gillar inte att vara helt beroende av andra, säger Claudio Vieira de Oliveira.

Trots svårigheterna har han tagit sig genom högre studier och jobbar deltid som revisor. Claudio skriver med en penna i munnen, sköter telefoner och datorn med läpparna och har specialkonstruerade skor som gör att han kan ta sig fram på egen hand.

– Vi försökte aldrig bota honom utan ville att han skulle göra samma vanliga saker som alla andra. Det är därför han är så självsäker. Han skäms inte för att gå ut – han sjunger och dansar, säger Maria Jose, Claudios mamma.

”Är en vanlig människa”

På grund av sin ovanliga kroppsform kan Claudio inte sitta i rullstol. De första åtta åren fick familjen bära honom överallt, men en dag började han gå på knäna och sedan dess har han tagit sig fram på egen hand.

Som vuxen har Claudio Vieira de Oliveira diagnostiserats med medfödd artrogrypos, vilket innebär att flera av hans leder är felställda och är omöjliga att räta ut.

– Genom livet har jag kunnat anpassa min kropp till omvärlden. Jag tycker mig inte vara annorlunda, jag är en vanlig människa, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM