Är det här Sveriges skönaste ordningsvakt?

NYHETER

Att avsluta kvällen på topp.

Ja, det var målet när ordningsvakten Joakim Litzell bestämde sig för att använda sig av en helt klart annorlunda pubstängningsteknik med sång och dans.

Ett tilltag som nu blivit tradition och hyllas på internet.

Tommy Körbergs sång ”Stad i Ljus” har nu fått en helt ny innebörd på Chalmers. Det är nämligen då Joakim Litzell dansar avslutningsdansen i full ordningsvakts-mundering. Det var under en pubrunda som Joakim tog till det oväntade stängningsknepet.

– Det bara blev så här. Jag tänkte att vi skulle avsluta kvällen på topp, säger han.

Efter det spontana greppet så har dansen nu kommit att bli tradition. En omtyckt sådan.

– Folk är så positiva och klappar mig på axeln. Det händer också att de kommer fram till mig på Chalmers och frågar om jag kan svänga runt med dem ibland.

’Alla kan inte vara som jag’

Det var en utbytesstudent som filmade klippet som nu ligger på Youtube och visningarna tickar på. Bara på några dagar har flera tusen sett klippet som avslutas med att flera studenter kommer fram och klappar om Joakim. Men uppmärksamheten tar Joakim med ro.

– Det är klart det är lite ovant. Men jag tycker det är en kul grej. För min del så är det ju en jättebra relation till kunden.

Snart drar Chalmers pubrunda i september i gång och allt talar för att Joakim även då bjuder upp till dans. Men om han kommer få sällskap av fler ordningsvakter som gör samma sak är han tveksam till.

– Alla kan ju inte vara som jag.

Cecilia Benedelle