Kvinna halshuggen i London

Foto: Sky News
Poliser på plats i trädgården där kvinnan hittades.
NYHETER

En man har gripits sedan en kvinna hittats mördad i norra London.

Hon har halshuggits med en machete, enligt Daily Mail.

– Det här är en mycket ovanlig händelse, säger Simon Letchford vid Londons Metropolitan Police.

Polisen larmades vid 13-tiden lokal tid till en förort i norra London där en 25-årig man uppges ha gått bärsärskagång med en machete.

– Polisen fick larm om en man som anföll hundar eller katter. De första poliserna på plats såg en man som attackerade en bil med en kniv. De kallade då på beväpnad polis, säger polisen Simon Letchford.

I en trädgård hittade polisen en kvinna, som omedelbart kunde dödförklaras. Enligt uppgifter i brittiska medier har kvinnan blivit halshuggen.

Vittnen som den brittiska tidningen Daily Mail har pratat med säger att de såg "en galning med en machete" som ska ha dödat katter innan han gav sig på kvinnan.

– Jag hörde flera skrik och rop från huset bredvid. Sen kom en kille med kniv in i vår trädgård. Det var massor av blod på kniven, säger en granne till tidningen.

Källor till tv-kanalen Sky News säger att flera andra var nära att drabbas av knivmannens framfart, men lyckades undkomma. Attacken ska ha varit oprovocerad.

I Storbritannien har flera oroat sig för att det ska röra sig om en terroristattack, men talespersoner för Scotland Yard är tydliga med att så inte är fallet.

Polisen använde sig av elpistol vid gripandet. En polis uppges ha skadats vid insatsen.