Dokusåpakändis häktad – misstänkt för mordförsök

Knivhögg pokerprofil utanför gym i Stockholm

1 av 3
NYHETER

Den 27-åriga dokusåpastjärnan knivhögg pokerprofilen i axeln.

Nu häktas hon på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

– Hon medger knivsticket men förnekar brott. Hon hävdar att det skett i nödvärn, säger kvinnans advokat Staffan Uvabeck.

Det var i tisdags eftermiddag som den kände pokerprofilen attackerades av sin sambo, en 27-årig dokusåpakändis, utanför ett gym på Södermalm i Stockholm.

I dag häktades kvinnan av Stockholms tingsrätt.

Medverkat i dokusåpor

Den våldsamma knivattacken skedde i en trappuppgång. Pokerprofilen träffades av kniven i axeln och fördes snabbt till sjukhuset.

Sambon, som medverkat i flera dokusåpor på tv, greps av polis på brottsplatsen strax efter överfallet. Dokusåpakändisen nekar till brott men erkänner att hon utdelat ett knivstick. Hon hävdar emellertid att hon handlat i nödvärn.

Kvinnans advokat Staffan Uvabeck uppger att man bestrider åklagarens häktningsyrkande.

”Mår mycket dåligt”

Eftersom hon erkänt själva handlingen och polisutredningen kommit en bra bit på vägen finns det heller ingen risk att hon kan påverka bevis eller vittnen på något sätt. Hon är dessutom ostraffad sedan tidigare, hävdar försvararen.

– Hon mår mycket dåligt och har också gjort en motanmälan, säger Staffan Uvabeck.

Men trots advokatens invändningar häktades kvinnan alldeles nyss av Stockholms tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Klädd i en grå t-shirt från Kriminalvården och ihopsjunken bredvid sin advokat tog hon emot tingsrättens besked.

Skrivna på samma adress

Aftonbladet var i går i kontakt med den knivhuggne pokerprofilen men han ville då inte kommentera sin skada eller händelsen i trappuppgången.

– Jag kommer vänta med alla kommentarer till dess att polisutredningen är klar, sa han.

Pokerprofilen och knivkvinnan har ett förhållande och är sedan förra sommaren skrivna på samma adress öster om Stockholm.

Enligt kvinnans advokat Staffan Uvabeck har förhållandet i perioder varit mycket stormigt med såväl fysisk som psykisk misshandel.

Åtal ska vara väckt senast den 19 september.

ARTIKELN HANDLAR OM