Gärningsmannen känd för våldsbrott

1 av 2 | Foto: MATS ENDERMARK
Nedlagda blommor utanför kvinnans hem.
NYHETER

Den 39-åriga tvåbarnsmamman mördades i sitt hem i Karlskoga.

Hennes 46-åriga expojkvän sitter anhållen, misstänkt för mord.

Mannen är tidigare dömd för kvinnomisshandel.

Polisen larmades till en adress i Karlskoga vid 17-tiden på fredagseftermiddagen. I trapphuset hittades den 39-åriga kvinnan, svårt knivskuren, utanför sin lägenhet. 

Kvinnans expojkvän, en 46-årig man, greps på plats.

Hon fördes med ambulans till Karlskoga lasarett och skickades sedan vidare till Universitetssjukhuset i Örebro, där hon avled strax efter klockan 20:00.

Mannen anhölls i går kväll, på sannolika skäl misstänkt för mord.

"Förekommer i våra register"

Enligt uppgift till Aftonbladet ska mannen och kvinnan ha varit ett par fram tills i somras. 46-åringen kunde inte acceptera att relationen tog slut - och ska ha försökt upprätthålla kontakten.

Enligt polisen är mannen dömd för flera brott.

– Han förekommer i våra register, den senaste noteringen är 2010. Innan dess är han dömd för våldsbrott, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

2008 dömdes mannen till fängelse i fyra månader efter att ha misshandlat sin dåvarande sambo. Han ska bland annat ha slagit kvinnan, tagit tag i hennes ben och hotat att kasta ner henne för en trappa.

– Jag blev skakad och ledsen när jag hörde vad som hade hänt. Det kunde lika väl ha varit jag, säger kvinnan till Aftonbladet.

Två barn

Den 38-åriga kvinnan beskrivs som en stor hundvän. Hon var välkänd i kvarteret - och utanför hennes adress har flera människor lämnat blommor och tänt ljus.

Kvinnans hund skadades också vid överfallet.

Kvinnan har två barn sedan tidigare relationer. Den misstänkta gärningsmannen är inte pappa till något av dem.

Det är oklart hur han ställer sin till anklagelserna.

– Han har sagt sin inställning men jag går inte in på vad han sagt, säger Jan Matérne, vakthavande befäl på Örebropolisen.