Misstänkt mord i Tomelilla

Polisen: ”Yngre man anhållen”

1 av 2 | Foto: ANDREAS HILLERGREN
NYHETER

En man hittades död i en bostad i centrala Tomelilla i Skåne på lördagen.

Omständigheter på platsen tyder på att mannen utsatts för någon form av våld.

– En yngre man är gripen, misstänkt för mord alternativt dråp, säger Lars Förstell på polisen i Skåne.

Under lördagseftermiddagen larmades polisen i Skåne om att en avliden person skulle finnas i en bostad i ett villaområde i Tomelilla.

När polispatruller anlände till adressen hittade de en död man. Omständigheter i bostaden tydde, enligt polisen, på att den avlidne mannen hade utsatts för någon form av våld.

– Det var stökigt och det fanns även andra tecken på att brott hade begåtts, säger Lars Förstell, pressinformatör på polisen i Skåne.

En man gripen

En yngre man kunde senare gripas efter att vittnen uppgett att det förekommit handgemäng mellan honom och den avlidne. Nu sitter han anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Polisens kriminaltekniker kallades på lördagen till den avspärrade villan. Förhör med den misstänkte skulle troligtvis hållas under kvällen.

– Vi ska skaffa oss så mycket information som möjligt och sedan utifrån det skapa oss en bild av vad som har hänt, säger Lars Förstell.

Polisen förtegen

Polisen är i nuläget förtegen om ärendet. Man arbetar just nu för fullt med att få in ytterligare uppgifter från personer som kan ha vetskap om händelsen.

Man vill inte lämna fler kommentarer kring den gripne mannen.

– Det är ett förhållandevis litet samhälle så vi lämnar inga kommentarer om honom i nuläget, säger Lars Förstell.

Den döde mannen identifierades sent på lördagskvällen och anhöriga har underrättats.