Mystisk man bevakade lägenheten

Nya uppgifter om Madeleine McCann kommer i en ny bok

1 av 10 | Foto: AP/Privat
Madeleine McCann försvann under en semesterresa.
NYHETER

I samma veva som Madeleine McCann försvann spårlöst i Praia da Luz i Portugal 2007 ska en mystisk man ha smugit omkring i området där familjen McCann bodde under sin semester.

Det talar flera observationer från vittnen för, vilket framkommer i en ny bok om fallet.

Nästa vecka släpps en ny bok om fallet med den försvunna Madeleine McCann, rapporterar vg.no.

Författarna bakom boken, Anthony Summers, och Robyn Swan, berättade i Sky News om en aggressiv man som sågs i närheten av lägenheten där familjen McCann bodde när dottern i familjen försvann i Praia da Luz i Portugal 2007.

Enligt författarna är deras verk, "Looking for Madeleine", den första objektiva bok som handlar om flickans försvinnande. De ska inte ha intervjuat Madeleines föräldrar, utan författarna har i stället tillbringat två år med att söka igenom portugisiska och brittiska utredningshandlingar, enligt Sky News.

Öppnade dörr för mystisk man

I en intervju med Sky News berättade Anthony Summers att en brittisk kvinna hade öppnat dörren för en man som bad som penningdonationer till ett barnhem – bara timmar innan Madeleine försvann spårlöst. Detta ska ha inträffat i en villa i närheten av lägenheten där familjen McCann bodde, skriver vg.no.

Mannen ska ha stirrat intensivt på kvinnans dotter som stod bredvid henne när hon öppnade dörren.

– Den eftermiddagen såg hon samma man stå och stirra på huset. Dagen efter gick hon upp till andra våningen för att hämta något och när hon kom tillbaka såg hon vad hon tror var samma man i rummet där hennes dotter var, säger Anthony Summers till Sky News.

När kvinnan kom in i rummet ska mannen ha sprungit i väg. Hon var övertygad om att mannen hade planer på att kidnappa hennes dotter, enligt författaren, och hon har blivit intervjuad av Scotland Yard i samband med Madeleines försvinnande.

Två olika vittnen såg mannen

Författarna till "Looking for Madeleine" hävdar att två olika vittnen hade sett en man som stirrade intensivt på lägenheten där familjen bodde, bara några dagar innan Madeleine försvann.

Samma dag som försvinnandet inträffade ska dessutom en kvinna ha sett en man som betedde sig misstänkt utanför lägenheten.

– Han gick igenom en grind och stängde den flera gånger för att kontrollera om den knarrade. Han såg sig omkring och uppförde sig mycket märkligt innan han gick därifrån, säger Robyn Swan till Sky News.

Madeleine försvann 2007

Madeleine McCann försvann från lägenheten i Praia da Luz under familjens semester den 3 maj 2007. Då var hon nästan fyra år gammal.

Hennes föräldrar, Gerry och Kate McCann, skulle äta middag på en restaurang i närheten av lägenheten mellan klockan halv nio och tio på kvällen.

Paret har uppgett att de hade lämnat dörren till verandan öppen och gick och tittade till Madeleine och hennes småsyskon, tvillingarna Sean och Amelie, en gång varje halvtimme, skriver vg.no.

När Kate McCann skulle titta till barnen klockan tio på kvällen var Madeleine försvunnen.

Familjen McCann har enligt vg.no vägrat att kommentera den nya boken.

ARTIKELN HANDLAR OM