Regnovädret över Göteborg

1 av 2 | Foto: Petter Emil Wikøren
14 barn skadade sig i norska Kristiansand när blixten slog ner på måndagen.
NYHETER

SMHI utfärdade en klass 1-varning vid västkusten i går natt.

Nu drar ett nytt regnoväder in över samma området. 

– Vi har ett lågtryck över norska huvudet som rör sig österut, säger Lisa frost, meteorolog på SMHI.

Ett kraftigt åskväder drog in över södra Norge under eftermiddagen. 13 personer på ett idrottsläger fick föras till sjukhus när blixten slog ned i staden Kristiansand, skriver VG.

Nu är det ostadiga vädret är på väg in över Sverige och ligger just nu över Göteborgsområdet. 

– Även om det inte tillhör samma lågtryck som i Norge, finns det risk för kraftiga skurar och lokala åska i Göteborgsområdet, säger Emil Björck, meteorolog på SMHI.

Regn hela natten

Det ostadiga vädret passerade västkusten redan i natt med rejäla mängder regn i Göteborgsområdet. Uppemot 29 millimeter på sina håll. Ett nytt regnområde drog över landet eftermiddags.

– Det är inte lika stora mängder regn som igår natt, men vi kan vänta oss omkring 10-15 millimeter på vissa platser, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

Regnvädret väntas ligga kvar under hela natten och fortsätta in på morgondagen. SMHI har även utfärdat en klass 1-varningen för kulingvindar över vid Kattegattsområdet i sydvästra Sverige. Varningen kommer att kvarstå under hela natten.

– Lågtrycket kommer att röra sig österut bort över Götaland och ut mot Östersjön, Säger Emil Björck.

Efter regn kommer sol

Sensommarvädret kan kännas som ett minne blott, men under torsdag och fredag kommer det varma vädret att visa sig igen, enligt SMHI. En hel del solchanser är att vänta i i stora delar av landet.

– Tittar vi på slutet av veckan får vi återigen ett högtrycksväder, så lite fler sommardagar efter regnet är att vänta, säger Lisa Frost.