Bomblarm i södra Stockholm

Foto: ROBIN NILSSON
NYHETER

Polisens bombgrupp larmades till Gullmarsvägen i Stockholm för att undersöka ett misstänkt föremål.

Enligt uppgift till Aftonbladet gäller det en låda som placerats ut under en skåpbil.

Larmet om ett misstänkt farligt föremål kom klockan 22.10.

Enligt uppgift till Aftonbladet gällde det en låda som placerats ut under en skåpbil på en parkeringsplats vid Gullmarsvägen i södra Stockholm.

– Vi är där med anledning av ett misstänkt föremål som vi ska undersöka med hjälp av bombskyddsgruppen, säger Pia Glenvik, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Tar larmet på allvar

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Platsen är avspärrad.

Uppgifterna om föremålet fick polisen genom ett telefonsamtal.

– Vi jobbar på det och förhör pågår, framför allt med inringaren, sen får man se om det är någon i närheten som sett något, säger Pia Glenvik.

Polisens bombtekniker var vid 02.20-tiden på plats men då var det ännu inte känt om det rörde sig om någon sprängladdning.

– Vi har börjat evakuera bostäder. Jag vet inte hur många det rör sig om, men det är några hus på Gullmarsvägen inom det område som vi har spärrat av, säger Erik Reuterdahl på Stockholmspolisens länskommunikationscentral till TT.

Under natten har teknikerna undersökt föremålet:

– Bombteknikerna har beskjutit det, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Vid 04-tiden var bombteknikerna klara med det akuta arbetet, uppger polisen. Då fanns inget som tydde på att det fanns ”spräng- eller tändmedel i det anträffade föremålet”.

Ett 70-tal personer som hade tvingats lämna sina hem kunde då återvända.

– Vi försöker få tillbaka de boende, sedan vi konstaterat att det inte var något farligt i det misstänkta föremålet, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisens ledningscentral till TT.