Nu satsar sparkade toppchefen på Fas 3

Foto: Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
Angeles Bermudez-Svankvist.
NYHETER

Arbetsförmedlingens förre generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist går som delägare i Öresundsbemanning AB.

Bolaget har kritiserat hårt för sin Fas 3-sysselsättning.

– Det stämmer att hon gått in som delägare, säger Andreas Malmqvist, marknadschef för Öresundsbemanning AB.

Angeles Bermudez-Svankvist sparkades som generaldirektör på Arbetsförmedligen 2013.

Nu går hon in som delägare i Öresundsbemanning AB i Åstorp. Bolaget driver bemanningsverksamhet men har som huvudsyssla att förse Arbetsförmedlingen sysselsättningsplatser för arbetslösa i fas 3.

Andreas Malmqvists, marknadschef för bolaget, vill inte kommentera exakt när Bermudez gick in som styrelseledamot och delägare.

– Hon avslutade sitt uppdrag på regeringskansliet den siste augusti, så det är efter det det har skett, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Kritiserat bolag

Öresundsbemanning AB har tidigare kritiserats för sin verksamhet. Helsingborgs Dagblad skrev om bolaget i april. Då framkom att många deltagare var missnöjda med sina sysselsättningar, där där de bland annat fick utföra oavlönade arbeten.

Bermudez-Svankvist fick sparken i augusti 2013 sedan Arbetsförmedlingens styrelse gått ut med en offentlig misstroendeförklaring. Hon arbetsbefriades det år hon hade kvar på sitt förordnande och flyttades på pappret till regeringskansliet – med bibehållen lön fram till förra månadsskiftet.

Under sin tid som generaldirektör fick hon bland annat kritik för att ha uppmanat anställda att ge en överdrivet positiv bild av fas 3.

Aftonbladet har sökt Angeles Bermudez-Svankvist.