Bilistmördaren ingår i grupp med ”väggalningar”

1 av 2
En fantombild på den misstänkta seriemördaren i Ryssland.
NYHETER

Seriemördaren som tros ligga bakom morden på 14 bilister utanför Moskva är fortfarande på fri fot.

Och nu avslöjar polisen en ny makaber upptäckt: mördaren är medlem i en galen mördargrupp, som har en fetisch för att mörda bilister - och sno deras körkort.

Det var i augusti som polisen satte i gång jakten på mannen. Han troddes vara ansvarig för morden på 14 personer på bilvägar utanför Moskva. Alla de mördade körde bil och mördades mitt i natten, vilket fick polisen att misstänka en "bilisthatande seriemördare".

Nu avslöjar polisen sin nya teori, skriver Daily Mail, nämligen att de kallblodiga morden har utförts av en grupp "ensamma väggalningar".

"Fetisch" för att stjäla körkort

Polisens uppgifter avslöjar hur gruppen gömmer sig intill bilvägar och väntar på sina offer i dolda skogspartier. När deras bildäck har skurits sönder av spikmattor skjuts de till döds - med ett enda skott i huvudet. Attackerna pågår i högst tre minuter innan mördarna försvinner in i skogen. Samma vapen har använts vid alla mord.

Minst tio personer tros ha dödats av mördargruppen. Morden är helt oprovocerade och ingenting tyder på att de mördade bestulits på pengar eller andra värdesaker. Däremot menar ryska kriminalpsykologen Mikhail Vinogradov att gruppen har en "fetisch" för att stjäla människors körkort.

– De kanske tittar på bilderna för att minnas sina offer, säger Mikhail Vinogradov.

Kan vara expoliser

Nu varnas människor som bor i Moskvaregionen att köra bil på natten och att "inte stanna under några omständigheter", en uppmaning som skapat panik bland invånarna i regionen.

Det första offret, 29-årige Andrei Zorin, körde bil med sin flickvän i Solnechnogorskydistriktet i juni 2013 när han sköts till döds. Flickvännen klarade sig med skador i bröstet.

Polisen Oleg Tolmachev sköts i byn Novo-Peredelkino 4 juni. Bilder visar hus chockade vittnen och polis samlas kring hans kropp.

Veckor senare sköts 53-åriga Alexey Tysganov till döds när han försökte springa ifrån sin bil efter att ha kört på mördargruppens spikmattor.

Nu misstänker polisen att männen har genomgått militärträning eller att de tidigare jobbat som poliser.

"Älskar att döda"

Kriminalpsykologen Mikhail Vinogradov beskriver männen är mellan 30 och 40 och "vid god fysisk form".

– Man kan se att de är vältränade. Det finns en ledare i gänget och två som hjälper honom. Om man ska döma utifrån händelserna är det här människor som älskar att döda. Deras motiv är desamma som för en galning, säger han.

En misstanke är att männen dödar som en hämnd för nära och kära som dött i bilolyckor, men det är än så länge bara en teori, enligt Vinogradov.

I nuläget vill inte polisen berätta mer om fallet.

– Varje liten detalj kan hjälpa gärningsmännen. Just nu är vi inne i en pågående förundersökning. Håll ut. Så fort vi får en lösning på det här fallet kommer ni att få veta det, säger polisens talesman Vladimir Markin.

ARTIKELN HANDLAR OM