Trampades ihjäl av elefant

Foto: AP
2011 startade Jim Laurita Hope Elephants, som beskrivs som ett center för pensionerade cirkuselefanter.
NYHETER

Jim Laurita blev nedtrampad av en av sina bästa vänner.

Efter 40 år som elefantskötare krossades han av en elefant under ett arbetspass på hjälporganisationen Hope Elephants.

Veterinären och grundaren till hjälporganisationen Hope Elephants, Jim Laurita, hittades död i en lada i tisdags. Dödsorsaken var kvävning till följd av flera frakturer på bröstkorgen, konstaterade läkarna.

Troligen blev han nedtrampad av en elefant.

”Särskild relation”

Jim Laurita började som jonglör på Carson & Barnes Circus på 70- och 80-talet, när han blev ombedd att ta ett extrajobb som elefantskötare. Sedan dess har han vigt sitt liv åt de enorma djuren, skriver Hope Elephants på sin Facebooksida.

"Jims passion för alla djur, men särskilt elefanter, var gränslös. Det var Jims förmåga att dela sin passion med alla omkring honom som inte bara hjälpte oss att starta organisationen, men även berikade livet för alla som kände honom. Våra tankar går till Jims familj" skriver organisationen i ett uttalande efter hans död.

2011 startade han Hope Elephants, som beskrivs som ett center för pensionerade cirkuselefanter. Rosie och Opal togs in, två av de elefanter som han tidigare arbetat med på cirkusen. Djuren hade en "särskild relation" till Jim och trots att de inte hade sett på flera år kom de ihåg honom.

Tragisk olycka

– Elefanter är som människor, de glömmer inte vänlighet, sa Jim Laurita i en intervju 2012.

Exakt vad som hände i ladan i tisdags är fortfarande oklart, men allt pekar på att händelsen var en tragisk olycka, skriver Bangor Daily News. Jim tros ha fallit under ett arbetspass i ladan innan han krossades av de fyra ton tunga djuren. Polisen har inte velat kommentera om det var Rosie eller Opal som råkade trampa på sin ägare.

Jim Laurita blev 56 år.