Partiledarna kämpar in i det sista

1 av 2
NYHETER

Statsministerkandidaterna gör vad de kan för att locka röster in i det sista.

Dagen före valdagen fortsätter gapet mellan blocken minska.

Det visar en sammanvägning av de stora institutens undersökningar Novus gjort för Ekots räkning.

Efter åtta år håller tiden på att rinna ut för Alliansregeringen.

Men dagen före valet gör de fyra partiledarna allt de kan för att undvika en förlust.

Under dagens intensiva valspurt besöker de inte mindre än tre städer.

Har knappat in

Inför valrörelsens sista veckor såg S-ledaren Stefan Löfven och de rödgröna partierna ut att gå mot en stabil seger. Men ju närmare valdagen vi kommit har Alliansregeringen knappat in mer och mer i opinionsmätningarna – fram tills i går. I den sista mätningen från Aftonbladet/United Minds före valet ökade återigen gapet mellan blocken och mycket pekar nu mot att regeringen går mot en förlust efter åtta år vid makten.

Besöker tre städer under dagen

Men de fyra partiledarna, med statsminister Fredrik Reinfeldt (M), gör i dag allt de kan för att övertyga så många väljare det bara går. Efter gårdagens debatt i SVT samlades de för en bit mat och öl i centrala Stockholm. Men bara timmar senare satt de på planet till Malmö där man i morse gjorde det första gemensamma framträdandet för dagen, inför valarbetare som samlats på Elite Plaza Hotel.

Resan gick sedan vidare till Göteborg där man höll ett torgmöte vid centralstationen, bara någon kilometer från Götaplatsen, där huvudmotståndaren Stefan Löfven (S) i dag håller tal. Alliansledarna hastar sedan vidare igen - klockan 16.30 talar de på Norrmalmstorg i Stockholm. Talet sänds här på aftonbladet.se

Sista stora duellen

Efter det måste statsminsiter Fredrik Reinfeldt förbereda sig för valrörelsens sista drabbning, den stora slutduellen mot Stefan Löfven i TV4. Men även i morgon, på valdagen, kämpar Alliansledarna vidare. Klockan 14.00 gör man efter veckor av kamp valrörelsens sista framträdande på Drottninggatan i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM