"Du ska bära ditt namn med stolthet"

NYHETER

TV4:s slutduell pågår just nu.

Amany undrar varför hon – som invandrare – uppmanats att byta namn till "Amanda" för att få jobb.

– Du ska bära ditt namn med stolthet, sa Löfven.

I kväll står valrörelsens sista stora slag – en duell i TV4 klockan 20 mellan statsministerkandidaterna Fredrik Reinfeldt (M) och Stefan Löfven (S) på Norra Real i Stockholm. I opinionsmätningarna inför valet har gapet minskat, även om de rödgröna fortfarande leder.

Publiken deltar

Upplägget för kvällens debatt är delvis annorlunda. Löfven och Reinfeldt kommer att gå runt på scenen i Norra real i Stockholm, inför publik. Publiken kommer också att vara delaktiga och ställa frågor.

Amany, som är muslim och arbetssökande, undrade vad Reinfeldt och Löfven ansåg om att hon uppmanats att byta namn för att få ett jobb.

– Det finns rasism i Sverige. Vi har människor som tycker förfärliga saker. Men vi har 200 000 fler utrikesfödda än 2006 som kommit in på arbetsmarknaden. Hur hjälper det dig? Jo, jag tror att det förändrar attityder. Då får vi fler företagare som inte är födda i Sverige, svarade Reinfeldt.

"Bär namn med stolthet"

Stefan Löfven sa:

– Du ska bära ditt namn med stolthet. Vi måste ta en diskussion om detta. Vi har samma uppfattning. Vi ska ta tillvara på all kompetens. Vi lever i en global ekonomi.

Programledare är Anders Pihlblad och Jenny Strömstedt.