Sex gripna för turistmorden

1 av 3 | Foto: STR
Hannah Witheridge, 23, och David Miller, 24, hittades halvnakna och döda på en strand på ön Koh Tao i Thailand.
NYHETER

Två unga britter hittades brutalt mördade på paradisstranden i Thailand.

Nu har den lokala polisen nya bevis – ett par blodiga byxor som tillhör en vän till offren.

– Vi har kallat in honom till ytterligare förhör eftersom vi anser att hans första utsaga är suspekt, säger Prachoom Ruengthong vid polisen.

Brittiska turisterna Hannah Witheridge, 23, och David Miller, 24, hittades döda och halvnakna på Sairee Beach på populära turistön Koh Tao i Thailand i måndags.

De misstänks ha mördats och en blodig hacka som hittades i närheten av de sargade kropparna tros vara mordvapnet.

Sex gripna

En rättsmedicinsk undersökning visar att David Miller dog av drunkning och våld mot huvudet och att Hannah Witheridge dog av våld mot huvudet.

Enligt en rättsläkare som Sky News korrespondent pratat med ska David Miller också ha haft sårskador på en av sina händer, något som kan tyda på att han kämpat för sitt liv.

Nu har polisen gripit sex personer misstänkta för delaktighet i dubbelmordet, uppger Sky News. Samtliga ska enligt nyhetsbolaget vara från Burma. Enligt polisens talesperson finns det saker som kopplar de gripna till dåden, bland annat blodfläckar på kläder.

– Dna-tester genomförs och vi kommer förhoppningsvis att få en fullständig rapport i morgon, säger talespersonen enligt Sky News.

Han fortsätter:

– Vi har också två misstänkta britter, men de har inte gripits. Vi kan inte utesluta dem. De var nära vänner till och visste allt om offren.

Bröder förhörda

De två brittiska medborgarna som figurerar i utredningen är bröder, enligt Sky News.

Den ene förhördes för första gången bara timmar efter morden. Det eftersom polisen intresserade sig för en skada han hade på sin ena arm.

I dag uppgavs mannen ha förhörts på nytt efter att han bokat ett hotellrum på flygplatsen i Bangkok.

En talesperson för den thailändska polisen uppger för Sky News att mannen inte gripits, men att han förhörts och att han ombetts stanna i Thailand under tiden polisen väntar på resultaten från ett dna-prov som tagits.

– Då kommer vi att kunna avgöra om han var involverad, säger talespersonen.

Bland de nya bevisen finns bland annat ett par blodiga byxor som tillhör en av bröderna. De hittades i den mördade David Millers packning, enligt Bangkok Post.

Även mannens bror har förhörts av den lokala polisen.

Polisen, som är övertygade om att mördaren fortfarande är kvar på ön, fortsätter också att söka efter en man som fångades av övervakningskameror strax efter dubbelmordet. Bilder från dem publicerades i går.

Polisen menar att mannen agerade misstänkt när han lämnade en strandfest i närheten av brottsplatsen. En timme senare dyker han upp på övervakningsfilmer igen, gående nerför samma gata.

ARTIKELN HANDLAR OM