Drömsakerna du bara kan strunta i

1 av 3
Ligga med okänd? Enligt The Guardian kan du strunta i det.
NYHETER

Har du en önskelista över vad du vill måste göra innan du dör?
Kolla då igenom listan nedanför – och stryk de som matchar din.

Brittiska The Guardians reportrar och läsare har högst subjektivt listat tio saker du kan strunta i att göra.

Här är The Guardians lista:

Besöka Vatikanstaten

Ett turistmecka utan spirituell vinning där du bara kommer trängas med andra svettiga turister som står i vägen för sevärdheterna, anser The Guardian.

Åka på kryssning

Att åka på turistfärd och skeppas runt som boskap är illa nog. Att samtidigt vara fast på en båt hundratals kilometer från land tar det till nästa steg. Undvik, tycker The Guardian.

Ha sex med en okänd

På film kan det verka spännande och sexigt, men i verkligen, not so much. Sjukdomar, dålig kemi mellan partnern och höga förväntningar är närmre sanningen, enligt The Guardian.

Tunga droger

Vissa historiskt häftiga personer var heroinister, vilket kan ha skapat ett ovälförtjänt rykte om att vara en kemisk ögonöppnare. Dess effekter kan snarare liknas bedövning som sakta får din självrespekt att försvinna samtidigt som du stapplar runt, anser en av The Guardians läsare.

Lära sig ett instrument

På mångas listor är ett av målen det obligatoriska att lära sig spela instrument. I verkligheten är det redan försent att lyckas lära sig spela gitarr eller uppträdda och vara häftig som Kurt Cobain eller Janis Joplin, tycker The Guardian.

Lutande tornet i Pisa

Varför åka och se ett misstag? Det rör sig inte längre, är mindre än du förväntat dig och fullt med turister som har ställt upp sig för att göra de hysteriskt roliga ”håll upp tornet med dina händer”-bilderna, skriver den brittiska tidningen.

Åka på safari

Alla åka på safari ska vara fantastiskt. Men i själva verket är det extremt dyrt och vad du gör är att åka runt i timtal och kollar på buskar. Med lite tur kan du få se en elefant i fjärran, men det kan lika gärna vara en sten, skriver The Guardian.

Åka till Paris

Personen på The Guardian som skrev det här hade ingen bra resa. Fick sitt pass stulet, blev sexuellt trakasserad och såg trasiga utnötta människor på gatorna. Som även kissade i tunnelbanan. Ingen bra resa uppenbarligen.

Åka till Las Vegas

Om man inte är storspelare som anländer i helikopter tillsammans med Bradley Cooper är Vegas inget att hänga i julgranen, enligt The Guardian. Inte lika glittrigt och glamoröst i verkligheten, utan mer ledsamt, speciellt på dagtid.

Fallskärmshoppning

Varför skulle man frivilligt kasta sig ut från ett plan? undrar The Guardians skribent.

Har du fler exempel?

Diskutera nedan!

Aftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM