Död man hittad i centrala Stockholm

Den avlidne är fortfarande inte identifierad

1 av 18
NYHETER

Tidigt i lördags morse hittades en död man vid Björns Trädgård i Stockholm.

Polisen misstänker mord.

– Jag hörde en man ropa på hjälp, säger ett vittne som befann sig i området den natten.

Vet du mer? Kontakta oss!

Vid 19-tiden på lördagskvällen var den avlidne fortfarande inte identifierad.

Tidigare under dagen hade polisen fått fram uppgifter om den dödes identitet, men de uppgifterna stämde inte, uppger polisen.

Det var strax efter 06-tiden som polisen fick in larmet från privatpersoner om att en livlös man hittats i närheten av terasserna vid Björns Trädgård på Södermalm. När polispatrullerna kom till platsen påbörjade de återupplivningsförsök, men mannens liv gick inte att rädda.

”Vi har inte hört något”

– Det är oklara omständigheter, en man har anträffats här i parken och omständigheterna var sådana att man bestämde att man skulle inleda förundersökning om mord, säger Fredrik Fallström, yttre befäl vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

En person som bor i närheten av den misstänkta brottsplatsen berättar för Aftonbladet att polisen kom och knackade på hos dem i morse för att höra om de sett eller hört något under natten.

– Det brukar hänga mycket missbrukare där, men vi har inte hört någonting i natt, säger grannen.

Stort område avspärrat

Polisen uppgav imorse att man inte hade den dödes identitet, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska han vara i 25-årsåldern.

Mannen hade inte några id-handlingar på sig.

Polisen letar nu efter en annan person som har befunnit sig vid platsen. Men denna person är inte misstänkt för något brott.

Platsen där kroppen hittades har spärrats av och polisens tekniker kom till platsen vid 09-tiden. Polisen uppgav då att man därefter skulle höra eventuella vittnen och knacka dörr i området.

Vittne: Hörde rop på hjälp

En yngre man som befann sig vid tunnelbaneuppgången någon gång mellan 02 och 03-tiden i natt berättar att han hörde någon ropa på polisen, ungefär från det området där kroppen hittades imorse. Vittnet var på väg hem från jobbet och stannade vid tunnelbaneingången för att röka en cigarett innan han fortsatte ner mot tåget.

– Jag såg inte någon, det är en trappa och träd där. Jag hörde en man ropa: Hjälp! Polis! Sedan hörde jag även några tjejer, tror de var två. Det lät som om de ville stoppa något bråk, eller något, de sa: Sluta! Lägg av!, säger vittnet som även lämnat sina uppgifter till polisen.

– Jag trodde att det var några fulla ungdomar som festade, så jag gick därfrån. Men imorse när jag såg vad som hänt... Man är lite chockad nu, säger han.

Polisen vill inte uttala sig om dödsorsaken innan obduktionen genomförts.