Dna matchar två män

1 av 3 | Foto: STR
Hannah Witheridge, 23, och David Miller, 24, hittades halvnakna och döda på en strand på ön Koh Tao i Thailand.
NYHETER

Cigarettfimpen som hittades vid de döda turisterna i Thailand har nu lett utredningen framåt. 

Enligt den thailändska polisen matchar dna från fimpen två asiatiska män, rapporterar Sky News

Tolv personer har förhörts och sedan avförts av polisen i samband med utredningen av turistmordet i Thailand.

Det var tidigare i veckan som de brittiska turisterna Hannah Witheridge, 23, och David Miller, 24, hittades döda på en stenig strand på Koh Tao.

Träff från fimpen

I närheten av dem hittades deras kläder och en blodig hacka.

I närheten av kropparna hittades en cigarettfimp och samma dna som hittats på fimpen har också hittats på parets kroppar. Enligt Sky News har polisen nu fått dna-träff som passar in på två asiatiska män, uppger den thailändska polisen.

– Så vitt jag förstår så har de för närvarande ingen aning om vilka dessa två männen skulle kunna vara, säger Jonathan Samuels, Sky News utsände reporter till tv-kanalen.

Många personer har förhörts i mordutredningen, men ännu finns ingen inringad misstänkt gärningsman. Lokalbefolkningen har blockerat öns enda pir, men polisen medger att det är oklart om gärningsmannen eller gärningsmännen är kvar på ön, rapporterar Sky News.

Avförda från utredningen

Tidigare var två brittiska män misstänkta för inblandning i mordet, men dessa har nu fått åka hem. En grupp burmesiska gästarbetare som förhördes av polisen efter att blodstänk hittats på deras kläder har också avförts från utredningen, uppger Sky News.