Fjortonåriga Alice är spårlöst borta i London

1 av 4
Alice Gross, 14, har varit försvunnen sedan den 28 augusti.
NYHETER

Alice Gross, 14, har varit försvunnen i fjorton dagar.

En 41-årig tidigare morddömd man kopplas samman med försvinnandet och söks av polisen.

630 poliser arbetar nu för att hitta de två.

Den 28 augusti försvann fjortonåriga Alice Gross från västra London. Hon sågs senast i en park och polisen uppmanar nu allmänhet och näringsidkare i området att skicka in bilder från sina övervakningskameror.

På bilder tagna av kameror i parken ses Alice Gross. Bara femton minuter senare fångades 41-årige Arnis Zalkalns på bild, cyklandes förbi en av en övervakningskamera i parken. Polisen menar att det är mycket troligt att de två åtminstone möts och man vill nu komma i kontakt med Zalkalns.

Morddömd söks

Men 41-åringen är även han spårlöst borta. Sedan den 3 september, en vecka efter Alices försvinnande, har han inte synts till. Sedan dess har han heller inte använt vare sig sin mobiltelefon eller sitt bankkort. Han har heller inte återvänt hem till sin partner och sitt barn.

Den lettiska medborgaren dömdes under sent 90-tal för mord på sin fru och för att ha grävt ned henne i en skog. Bakgrunden till brottet ska ha varit ett bråk om fruns sexualitet, skriver Sky News.

Zalkalns greps 2009 i London misstänkt för sexuellt övergrepp på en 14-årig flicka, men han åtalades aldrig.

”Slutar inte leta”

Polisen i London söker nu efter både Alice och Arnis med 630 konstaplar, specialistdykare och hundförare. Totalt är åtta olika polisstyrkor inblandade.

Man har redan sökt av 25 kvadratkilometer öppen terräng och 5,5 kilometer av kanaler och floder.

Det är den största sökinsatsen av polismyndigheten sedan terrorattackerna i London 2005.

– Våra konstaplar jobbar helgen igenom med sökarbetet. Vi kommer inte sluta att leta efter Alice. Vi har redan beslagtagit flera hundra timmar av övervakningsfilm, men vi behöver fortfarande allmänhetens hjälp, säger poliskommissarien Carl Mehta till Sky News.

Beslagtog cykel

I fredags sökte polisen igenom Arnis Zalkalns lägenhet i stadsdelen Hanwell. Ägaren till huset säger att han senast såg den eftersökte 41-åringen två dagar innan Alice försvann.

Polisen har bland annat beslagtagit Zalkalns cykel från hemmet.