Skällde på cykeltjuv – ledde till bilkrasch

Bilen totalförstörd - känner du igen mannen?

1 av 2
NYHETER

Thomas försökte stoppa en misstänkt tjuv. Då attackerades han i bilen och tvingades in i en bergvägg. Nu söker polisen mannen via en övervakningsfilm i Brottscentralen.

På eftermiddagen den 16 juni i år skulle Thomas hämta sin fru på partihandlarvägen i Årsta. Plötsligt såg han en person som kände på ett flertal cyklar och bilar.

– Jag frågade vad han höll på med och då sprang han iväg.

Men mannen ilsknade till och vände snabbt för att ge sig på Thomas och hans bil med ett tillhygge.

– Rutan sprack och han fick upp dörren samtidigt som han slog och skrek saker, säger Thomas.

Försökte köra iväg

Thomas reagerade med att försöka köra från platsen men då vred den misstänkte cykeltjuven på ratten och bilen small rätt in i en bergvägg.

– Jag blev helt chockad, satt och skakade. Jag kunde ju inte öppna dörren så jag fick klättra ut på passagerarsidan.

Sprang från platsen

Några vittnen sprang efter mannen som flydde över ett berg men lyckades inte får tag på honom. Lämpligt nog satt en övervakningskamera på byggnaden och fångade hela händelsen på film. Den väljer polisen nu att gå ut med i måndagens avsnitt av Brottscentralen.

– Vi behöver allmänhetens hjälp att hitta den här personen, säger Cecilia Närfors på polisen i Stockholm.

Hon berättar också att mannen troligtvis är runt 30-40 år gammal, bär gula arbetsbyxor, har en rutig skjorta, har normal kroppsbyggnad och ljust eller cendrefärgat hår. Man kan även se på filmen att mannen är rökare. Han misstänks för misshandel, skadegörelse och vårdslöshet i trafik.

Vet du något om händelsen eller känner du igen mannen på filmen? Kontakta polisen på 114 14 eller mejla [email protected] så förmedlar vi kontakten.

Thomas har egentligen ett annat namn.