'Breaking Bad-förgiftade' sin mor

NYHETER

Kvinnan tittade på Breaking Bad och lät sig inspireras.

Hon försökte mörda sin mamma med ett dödligt gift.

37-åriga Kuntal Patel anklagas för att ha spetsat sin mammas läsk med den dödliga substansen abrin. Patel ska sedan ha tittat på när mamman drack den förgiftade drycken. Mamman klarade sig och nu pågår rättegångsförhandlingar i fallet, i en domstol i London.

Kuntal Patel fick idén till förgiftningen efter att ha tittat på ett avsnitt av den amerikanska serien Breaking Bad, där huvudpersonen förgiftar ett barn med giftet ricin.

– Delvis inspirerad av Breaking Bad skaffade hon ett dödligt gift kallat abrin, en nära släkting till ricin som ni kan ha hört talas om, säger åklagaren Jonathan Polnay, rapporterar brittiska Metro.

Patel anklagas för att ha köpt giftet på nätet och greps efter en utredning av FBI.

Själv menar Kuntal Patel att hon är oskyldig till mordanklagelserna, men erkänner att hon försökt köpa giftet vid två tillfällen.

Knarklego för barn

Serien Breaking Bad har inspirerat många som valt den breda vägen i livet.

I början av året rapporterades om knarklangare i New Mexico som likt huvudpersonen Walter White sålde blått metamfetamin. Nu handlade det dock inte om en nyans uppnådd genom en fulländad drog, som i serien, utan genom färgmedel som i slutändan gjorde människor sjuka.

I Cleveland hade en 51-åring ett metamfetaminlabb i sin lyxvilla, mitt i familjeidyllen.

Också fångar i Australien ska ha tagit till ett av Walter Whites knep, för att kunna röka cigg inne på kåken.

Breaking Bad inspirerade också till Lego-liknande leksaker – ett mobilt droglabb som barnen själva kunde sätta ihop.

ARTIKELN HANDLAR OM