Misstänkta kidnappare dödade

NYHETER

Två av de kidnappare som misstänks för att ha fört bort tre israeliska tonåringar tidigare i somras har träffats i en skottlossning på Västbanken.

Båda männen dödades.

Den israeliska överstelöjtnant Peter Lerner bekräftar för nyhetsbyrån att de misstänkta männen dödades.

Israeliska Haaretz skriver att de två männen gömde sig i ett hus på Västbanken. När de israeliska styrkorna kom dit avfyrade de först en raket mot huset och använde sedan en bulldozer.

Tre personer som misstänks för inblandning i kidnappningen greps under den militära operationen, skriver Haaretz.

Hittades döda

Det var i juni som tre israeliska tonåringar fördes bort i närheten av Hebron i samband med att de liftade på Västbanken. Och bortförandet av tonåringarna ledde till det som senare eskalerade till krig mellan Hamas och Israel.

I samband med att tonåringarna fördes bort anklagade Israel Hamas för att ligga bakom kidnappningen och drog igång en offensiv som ledde till att hundratals militanta hamasanhängare grep. I slutet på juni hittades tonåringarna döda norr om Hebron, en person som misstänktes för att ha planerat kidnappningen greps. Hamas har senare erkänt att de kidnappade pojkarna, rapporterar AP.

Den första juli inledde Israel bombattacker mot Gaza, som svar på ett raketangrepp från Gaza. En offensiv som kom att vara fram till att Israel och Hamas slöt en långvarig vapenvila i mitten på augusti. Då hade de sju veckornas strider dödat uppe mot 2000 palestinier och omkring 70 israelers liv.

Texten uppdateras