Polis åtalas för kvinnomisshandel

Utlöstes av bråk om att han röstade på SD

Polismannens sambo skickade sms till en väninna kort efter misshandeln.
NYHETER

En 35-årig polisman åtalas för att ha tagit strypgrepp på sin sambo och för att ha bitit henne i ena benet.

Våldet utlöstes efter att polismannen berättat att han röstat på Sverigedemokraterna så länge han haft rösträtt.

– Och han tyckte det var sjukt att jag inte kunde stå för deras politik, sade kvinnan i ett sms till en väninna kort efter misshandeln.

Händelserna utspelade sig i parets bostad under två dagar i följd i oktober förra året.

I åtalet beskrivs hur polismannen puttat kvinnan mot en dörrkarm, tagit grepp med ena armen runt hennes hals, hållit fast henne och samtidigt tryckt med armen mot halsen, bitit henne i höger ben och satt sig grensle över hennes bröstkorg.

Enligt gärningsbeskrivningen forsatte misshandeln dagen efter med att han drog henne i håret, tog grepp om hennes ena arm och drog upp den bakom hennes rygg.

Paret hade bestämt sig för att separera och att kvinnan skulle flytta ut.

I samband med att hon skulle packa ihop sina saker uppstod bråket. Enligt vad kvinnan berättat i förhören ska polismannen då ha gått omkring och filmat henne.

I en SMS-konversation kvinnan haft med en väninna, sägs att allt började efter att de börjat diskutera politik. Polismannen hade förklarat att han sympatiserade med Sverigedemokraterna medan kvinnan ska ha klargjort att hon inte kan stå för deras politik, och vilket han inte kunde förstå. SMS-en ingår som en del av bevisningen.

Polismannen förnekar brott och har å sin sida gjort en motanmälan.

Han säger i förhör:

– Jag vill göra anmälan mot henne för misshandel och detta har jag inte gjort tidigare för att jag är man, jag är polis och det fanns inte i min värld att jag skulle anmäla henne för detta.

– Men hon har slagit mig minst tre knytnävslag i bakhuvudet när jag bar in hennes TV. Hon har slagit mig i ansiktet, hon har dragit mig hårt i skägget och hon har dragit ner mina byxor och försökt nypa mig i pungen.

Kvinnan, som flyttade från lägenheten efter bråket, har förnekat brott.

I utredningen finns kvinnans skador, en mängd blåmärken, dokumenterade av läkare och med foto.

Polisens personalansvarsnämnd ska nu yttra sig om huruvida polismannen kan jobba kvar om han döms.

ARTIKELN HANDLAR OM