Sågs med 28-åringen kvällen innan mordet

Misstänkte styckmördaren och mordoffret sågs på restaurang

1 av 11 | Foto: JERKER IVARSSON
NYHETER

Enligt nya uppgifter sågs 28-åringen och den 24-åriga kvinnan tillsammans på en restaurang i Gävle på fredagskvällen, uppger Gefle Dagblad.

Bara timmar senare misstänks han ha mördat och styckat henne.

Vännerna ska ha känt varandra i tio år.

Polisen har tidigare bekräftat att 28-åringen och den mördade 24-åriga kvinnan kände varandra, men att de inte hade en parrelation.

Nu berättar en väninna till kvinnan för Gefle Dagblad att 24-åringen känt den mordmisstänkte 28-åringen sedan hon gick på högstadiet. Väninnan var den som presenterade 24-åringen och 28-åringen för varandra.

Sågs tillsammans

Hon säger till tidningen att hon själv slutade umgås med mannen efter ett tag eftersom hon kände sig obekväm i hans sällskap, men att den 24-åriga kvinnan fortsatte att träffa 28-åringen. I perioder ska de ha umgåtts ganska intensivt, säger väninnan till GD.

– Hon var en sådan person som litade på alla och gav alla en chans. Jag tror också att hon tyckte att han var spännande eftersom han var lite oförutsägbar, man visste aldrig vad som skulle hoppa ut ur hans mun, säger väninnan till tidningen.

Samtidigt gör uppgifter till GD gällande att den 24-åriga kvinnan och den mordmisstänkte 28-åringen sågs tillsammans på en restaurang under fredagskvällen.

Kan häktas i dag

Under natten mot lördagen mördades kvinnan. Enligt uppgifter ska kroppen sedan ha styckats.

Tidningen uppger att mannen och kvinnan ofta ska ha ätit på just den restaurangen och polisen ska ha varit i kontakt med restaurangchefen och bett om telefonnummer till de anställda.

28-åringen begärdes i går häktad för mord.

Mannen uppges må mycket dåligt och är inte i skick för att infinna sig i en rättssal. Häktningsförhandlingen, som är planerad till i eftermiddag, kommer därför att hållas på Säters sjukhus dit 28-åringen förts.

Mannens advokat har tidigare sagt till Aftonbladet att 28-åringen medger vissa omständigheter.