Så hämnas Karin Adelsköld på sin gamla mobbare

Ståuppkomikerns gamla plågoande bad henne om ett gig – då svarade hon så här

1 av 2
NYHETER

Ståuppkomikern Karin Adelsköld fick i söndags ett mejl från sin gamla mobbare, som bad henne att uppträda på hans pizzeria.

Det fick komikern att se rött.

På onsdagen skrev hon ett svar till honom, som fick stor spridning i sociala medier direkt.

– Att bara höra av sig så där och låtsas som ingenting är inte okej, säger hon till Aftonbladet.

Under kvällen bad Adelsköld sedan om ursäkt – för att mobbarens namn spridits.

Under en stor del av barndomen utsattes ståuppkomikern Karin Adelsköld, 41, för mobbning i skolan.

I söndags fick hon ett Facebook-meddelande skickat till sig från en av sina gamla plågoandar – som frågade henne om hon ville köra ett gig på hans pizzeria.

Kände sig tvungen att agera

Utan att få någon ursäkt för de jobbiga år som mannen åsamkade henne som barn kände Karin Adelsköld att hon var tvungen att agera.

På onsdagsförmiddagen skrev hon ett svar till honom, där hon ironiskt föreslog hur hon skulle kunna köra ett gig om hur hennes plågoandar gjorde hennes liv till ett helvete från årskurs sex och genom hela högstadiet.

Karin Adelsköld lade ut konversationen på Twitter och hennes svar har efter bara några timmar fått stor spridning.

– Jag har egentligen satt punkt för det här med mobbningen. Jag är inte intresserad av att hämnas. Jag har lagt det här bakom mig, men när jag fick det här meddelandet så gick min gräns, säger hon till Aftonbladet.

"Jag blev helt förbluffad"

Karin Adelsköld förklarar hur hon under fyra års tid utsattes för både fysisk och psykisk mobbning och att det knappast kan ha undgått mannen som skrev till henne, då han var en av de som plågade henne.

– Först tänkte jag att det inte är sant. Jag var tvungen att kolla om det var han och det stämde. Jag blev helt förbluffad. Han som har förstört så många år av mitt liv vill att jag kommer till hans lilla pizzeria och kör standup. De har verkligen doppat mig i toaletten och att nu be mig om detta är som att fortsätta mobbningen, säger hon.

"Är inte okej"

Anledningen till att Karin Adelsköld valde att svara på mannens meddelande var att han, enligt henne, inte verkade förstå hur hon kände.

– Jag tänker inte låtsas som att det inte är en jättestor förolämpning, för det är det. Hade han sagt att han är ledsen för allt som hände under alla år och att det skulle betyda mycket om jag kom och giggade, så är det en annan sak. Men att bara höra av sig så där och låtsas som ingenting är inte okej, säger hon och fortsätter:

– Det känns bra att ha svarat på det. Jag har förlåtit, satt punkt och gått vidare.

Gjort fel

Under eftermiddagen har Karin Adelsköld via sin Facebook gått ut med en ursäkt – till mobbaren. Hans namns namn har spridits via sociala medier, vilket hon menar var ett misstag.

”Jag hade blurrat hans namn men råkade lägga upp fel version. När jag upptäckte misstaget hade bilden retweetats hundratals gånger. Jag resonerade att det blev märkligare att ta bort än att ha kvar. Vad jag inte räknat med att tweeten skulle spridas så extremt. Att tidningar skulle skriva om det. Att hejarop och ilska skulle riktas mot honom. Och att jag nu faktiskt satt igång en mobbningskampanj. Att jag är mobbaren”, skriver Adelsköld.

I det nya inlägget skriver hon att det dröjde flera dagar innan hon svarat på hans inlägg.

”Det här känns hemskt. Jag hoppas han hör av sig. Jag hoppas att jag kan komma till Kisa och köra standup eller åtminstone prata om det som hänt och hur vi alla kan jobba för att det inte händer på skolor i Kisa och resten av landet igen.”