Kvinna överfölls och våldtogs i Örebro

NYHETER

En kvinna överfölls och våldtogs i Örebro i natt.

Men gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Nu vädjar polisen till allmänheten om tips.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, hade varit på krogen med arbetskamrater. Hon fick skjuts därifrån och blev skjutsad till korsningen Restalundsvägen/Målgatan i Örebro och släpptes av vid 02.30-tiden för att gå sista biten till sin bostad.

På fri fot

– Strax därefter blir hon överfallen av en okänd man och våldtagen, säger Anders Wallin, länsvakthavande befäl på Örebropolisen.

Kvinnan ringde en bekant som skjutsade henne till sjukhus och först strax före klockan 05 larmades polisen av sjukhuset.

Brottsplatsen spärrades av och polisens tekniker har letat efter spår, bland annat med hjälp av hund. Förhör har också hållits och under eftermiddagen kommer polisen att knacka dörr i området.

Men gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

”Är väldigt chockad”

Nu vädjar polisen till eventuella vittnen.

Den som gjort iakttagelser från eller befunnit sig i området mellan klockan 02 och 05 uppmanas ringa Örebropolisen på 114 14.

– Men vi kan inte utesluta att han varit i området tidigare och stått och väntat på ett lämpligt offer, säger Anders Wallin.

Polisen har inget signalement på gärningsmannen.

– Kvinnan är väldigt chockad och hon har inte kunnat lämna några upplysningar om hur han ser ut eller vad han hade på sig, säger Anders Wallin.

FAKTA

Polisens efterlysning:

■ ■ ■ Polisen är intresserad av iakttagelser från området under perioden 02 till 05.

Har du befunnit dig i området under den tiden och sett något som kan vara av intresse? Ring 114 14 och säg ”tips”.

Sofia Roström Andersson