Nytt överfall i Örebro - polisen vädjar om tips

Flera olösta överfall på kvinnor i området bakom Behrn arena: Ung kvinna svårt chockad efter att blivit våldtagen i fredags morse

1 av 2 | Foto: N´SHARP-ÖREBRO TRIBUNE
Polisen letar efter spår efter överfallet på den unga kvinnan.
NYHETER

En ung kvinna blev brutalt våldtagen på en gata i Örebro när hon var på väg hem natten mot fredagen.

I samma område har flera kvinnor blivit överfallna under senaste tiden.

– Vi tar det här på största allvar och behöver så mycket tips och iakttagelser som möjligt, säger Anders Wallin vid Örebropolisen.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, var i torsdags ute på en krog i centrala Örebro, tillsammans med några arbetskamrater. När restaurangen stängde vid 02-tiden fick hon skjuts hem av en kvinnlig arbetskamrat.

Hon blev avsläppt runt klockan 02.40 vid en korsning i närheten av sitt hem och skulle bara gena en kort bit över ett område till sin lägenhet. När hon lämnade bilen var hon glad.

– Inte alls långt därefter ringde hon upp en annan arbetskamrat och grät, hon var alldeles ifrån sig. Den som tar emot samtalet förstår att någonting hade hänt, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Ytterligare en arbetskamrat, en man, blev uppringd. Han tog sin bil och åkte till platsen, korsningen Målgatan/Restalundsvägen där han hittade den unga kvinnan.

Svårt chockad - kan fortfarande inte vittna

Hon var så skärrad att hon inte kunde yttra ett ord om vad som hade hänt.

– Hon ville inte berätta om vad som hade hänt eller prata överhuvudtaget. Hon var jättechockad och jätteledsen. Men han förstod att det hade hänt någon form av sexuellt brott, säger Anders Wallin.

Efter läkarundersökning av kvinnan larmades polisen, som genast påbörjade en utredning.

– Då hade det tyvärr gått nästan tre timmar efter händelsen, säger Anders Wallin.

Den svårt medtagna kvinnan kunde inte bidra med några detaljer.

– Hon var så chockad att vi inte kunnat få någon beskrivning av gärningsmannen eller uppgifter om hur det gått till. Vi kommer att försöka på nytt, men just nu har vi inget signalement, säger Anders Wallin.

Polisen vädjar om tips

Men hjälp av kvinnan och hennes arbetskamrat kunde man avgränsa ett område där brottet misstänks ha skett och spärra av det för teknisk undersökning.

Bland annat hade polisen hundpatrull på plats.

Polisen, som sedan i fredags morse jobbat aktivt med ärendet, har knackat dörr och sökt igenom området, som ligger precis bakom Behrns arena.

Men polisen har fortfarande inte mycket att gå på och vädjar nu om tips från allmänheten.

Dessutom finns ännu en anledning till oro:

– Det som gör också att vi tar det här på största allvar är att vi i det här området tidigare har haft överfall på kvinnor, säger Anders Wallin.

De tidigare överfallen, som inte ligger långt bort i tiden, hade inte lett till fullbordade våldtäkter.

Flera överfall i samma område

Vakthavande befäl har just nu inte all information om tidigare överfall, men det ska handla om minst två anmälda fall i samma område, där kvinnor blivit överfallna eller trakasserade av en okänd man, men lyckats ta sig därifrån.

Alla som gjort iakttagelser från klockan två till fem i fredags morse i området rund Behrn arena, Restalundsvägen och Ribbgatan uppmanas nu att höra av sig till polisen i Örebro.

– Vi behöver så mycket tips o iakttagelser som möjligt, oavsett vad det är, för vi står och stampar  just nu, säger Anders Wallin.

FAKTA

VÅLDTÄKT I ÖREBRO – TIPSA POLISEN

Den våldtagna kvinnan hittades i korsningen Målgatan/Restalundsvägen. Alla som gjort iakttagelser från klockan två till fem i fredags morse i området rund Behrns arena, Restalundsvägen och Ribbgatan uppmanas nu att höra av sig till polisen i Örebro.

Polisen nås på telefonnummer 11414.