Alice Gross, 14, fortfarande försvunnen – polisinsatsen utreds

1 av 3
Alice Gross, 14, har varit försvunnen sedan den 28 augusti.
NYHETER

Alice Gross, 14, försvann för en månad sedan och den huvudmisstänkte är spårlöst borta.

Här är polisens miss – som kan ha kostat tonåringen livet.

Polisinsatsen är den största sedan terrordådet i London 2005.

Trots det har man inte lyckats hitta Alice Gross, 14, som försvann den 28 augusti. De har heller inte lyckats spåra den tidigare dömde mördaren Arnis Zalkalns som fångades på bild av samma övervakningskamera som 14-åringen vid Grand Union Canal i västra London.

Internutredningar

Kameran som filmade när Alice promenerade förbi 15 minuter innan Zalkalns dök upp på sin cykel, är också det sista spåret efter flickan.

Efter en månads eftersökningar har nu polisen också öppnat två internutredningar över hur ärendet har skötts. Och de anklagas för att ha gjort misstag som i värsta fall kan ha kostat Alice Gross livet, enligt brittiska Daily Mail.

Den största missen uppges vara att det dröjde tre veckor innan polisen bad allmänheten om hjälp att hitta Arnis Zalkalns, som också tidigare anklagats för att ha antastat en annan 14-åring, enligt Daily Mail.

De kritiseras också för att ha intresserat sig för Zalkalns för sent. Han anmäldes försvunnen av sin flickvän den 3 september men först senare kopplades han ihop med Alice försvinnande, efter att hans bakgrund blivit känd, enligt Daily Mail.

”Osannolikt att hitta honom”

Först 21 dagar efter att Alice försvann söktes Zalkalns som intressant i ärendet.

Den brittiska polisen har nu gått ut och sagt att om han redan har lämnat landet är det osannolikt att de ska kunna hitta honom. Dessutom är det inte troligt att de ska få en europeisk arresteringsorder med de bevis som finns i nuläget.