Polismördare gäckar i USA – har hållit sig undan i 15 dagar

En av USA:s tio mest eftersökta brottslingar

1 av 3 | Foto: FBI
NYHETER

Eric Frein, 31, sköt ihjäl i en polis och skadade en annan.

Nu har polisen jagat mördaren som är en av USA:s tio mest eftersökte brottslingar i 15 dagar – utan att lyckas gripa honom.

– Jag misstänker att han kommer försöka skjuta mot oss från sitt gömställe, säger George Bivens vid Pennsylvaniapolisen.

Den 12 september låg Eric Frein i bakhåll utanför polisstationen i Blooming Grove i Pennsylvania. När polismannen Bryon Dickson och hans kollega anlände överrumplade Frein dem och sköt ihjäl Dickson samt skadat hans kollega allvarligt.

Sedan dess har han lekt katt och råtta med polisen.

Frein som beskrivs som en vapenkunnig survivalist, tränad att överleva i vildmarken, har tagit sin tillflykt till Pocono-bergens otillgängliga terräng, skriver AP.

Kan ha förberett sig i år

Polisen har gått igenom en av hans datorer och upptäckt bevis för att han planerat attacken i minst två år. De misstänker att han under sin plan att attackera myndighetsutövare kan ha byggt en bunker i skogarna där han gömmer sig.

Trots att över 400 poliser söker honom och att han är uppsatt på FBI:s lista över USA:s tio mest eftersökta brottslingar har Eric Frein lyckats hålla sig undan i över 15 dagar, skriver AP.

Polisen misstänker att han kan vara tungt beväpnad och att han vill döda fler poliser.

– Jag misstänker att han vill slåss med polisen och att det handlar om att gömma sig och fly eftersom det är så han verkar fungera. Jag förväntar mig att han kommer hålla sig dold och försöka skjuta på oss från håll, säger George Bivens vid Pennsylvania-polisen som leder insatsen till AP.

”Du är en fegis”

Polisen jakt på mördaren uppges nu vara koncentrerade till ett särskilt avgränsat område av skogen efter att han använt sin mobiltelefon och det snappades upp av en mobilmast, enligt ABC News.

I skogen har de också hittat spår efter honom, bland annat ammunition och cigaretter.

Vid ett tillfälle ska också en av polishundarna ha hittat hans gömställe, eller ett av dem.

– Vid minst ett tillfälle har en hund tvingat ut honom ur sin håla, men långt ifrån oss och han lyckades fly samtidigt som mörkret föll. Det gjorde det svårt för dem i helikopterna att se honom, säger Bivens enligt ABC News.

Som också säger att de misstänker att 31-årig Frein följer den massiva jakten på honom på något sätt. Därför skickade George Bivens på en presskonferens i helgen ett meddelande till polismördaren:

– Du är en fegis. Du skrämmer oss inte. Vi kommer inte ge oss av. Vi kommer att hitta dig och du ska ställas inför rätta, sa Bivens enligt ABC News.