Polis skjuten i oroligt Ferguson

1 av 2 | Foto: AP
Poliser i närheten av platsen där en polis skottskadades i armen.
NYHETER

En polis har skjutits i staden Ferguson i Missouri, som i augusti skakades av veckolånga upplopp och plundringar efter att en svart tonåring skjutits ihjäl av polis.

Tim Zoll, talesperson för Ferguson-polisen, säger att kollegan sköts i armen i samband med att han konfronterade två misstänkta personer vid en samlingslokal i staden. Skytten är på fri fot, enligt amerikanska medier.

Vita Huset utreder

Dödsskjutningen av 18-årige Michael Brown den 9 augusti ledde till en intensiv debatt om polisvåld mot USA:s svarta befolkning. Justitieminister Eric Holder reste till Ferguson för att träffa Browns föräldrar och justitiedepartementet inledde en utredning om huruvida brott mot USA:s medborgarrättslagar begicks när skotten föll. Polisens bruk av tunga vapen och annan militär utrustning i samband med oroligheterna fick även Vita huset att starta en utredning om hur sådana materiel får användas.

Bad om ursäkt

I torsdags bad polischefen i Ferguson, Tom Jackson, Browns familj om ursäkt.

– Jag beklagar verkligen sorgen efter er son. Jag ber också om ursäkt för att det tog så lång tid att flytta Michael från gatan, sade Jackson enligt USA Today.

– Ni har all rätt att vara arga och upprörda.

Kort efter ursäkten bröt dock ytterligare sammandrabbningar ut mellan demonstranter och polis. Flera aktivister ska ha gripits vid stadshuset.

TT