En död efter skottlossning i Malmö

1 av 4
NYHETER

Polisen fick larm om skottlossning vid Dalaplan i Malmö.

I en fastighet hittades en svårt skadad man – som nu avlidit av sina skador.

Ett större polispådrag arbetar med ärendet.

De första larmsamtalen om skottlossning på Dalslandsgatan kom till polisen klockan 16.12.

– Vi får in uppgifter om att man har hört vad man uppfattar som skott på adressen, säger Maya Forstenius, presstalesman vid Malmöpolisen.

Hittades döende

Flera polispatruller skickades till platsen. I en bit upp i fastighet hittades en svårt skadad 44-årig man.

– Vi kommer dit och anträffar en halvöppen dörr. En person ligger skjuten innanför, säger kriminalkommissarie J-B Cederholm till TT.

Hur många skott som avlossats är oklart men mannen ska enligt polisen ha träffats av flera än ett skott. Mannen saknade enligt polisen puls när han hittades och fördes i ambulans till sjukhus där han konstaterades avliden.

Polisen har inga uppgifter om något eventuellt motiv till skjutningen. 44-åringen ska inte ha varit känd av polisen i någon större omfattning sedan tidigare och det ska inte finnas någon koppling till gängkriminalitet. Mannen var själv innehavare av lägenheten där han hittades död.

Ingen misstänkt gripen

Polisen knackade under söndagen nu dörr i området för att ta reda på om någon gjort några iakttagelser eller blivit vittnen till händelsen. En teknisk undersökning har också genomförts på platsen.

– Vi vet inte vad som föranlett den här dödsskjutningen eller var skytten har befunnit sig. Vi håller på och jobbar på platsen med länskrim och en ansvarig förundersökningsledare som samlar in information, säger Mats Thimgren, inre befäl vid Malmöpolisen.

Polisen uppger att ingen person är gripen för dådet.