Familj hittades döda - ingen vet vad som hänt

1 av 2 | Foto: AP
De fem familjemedlemmarna hittades döda i huset i Utah.
NYHETER

De fem familjemedlemmarna hittades döda i sitt eget hem.

Men hur de dött vet ingen - polisen har uteslutit alla former av våld.

– Det finns ingen känd dödsorsak, säger polischefen David  Caron tv-kanalen KUTV.

Alla fem familjemedlemmarna, föräldrarna och de tre barnen mellan 11 och 14 hittades i ett sovrum i parhuset i Springville i Utah. Det var ytterligare en son som hittade dem döda i lördags kväll, rapporterar CNN. 

Enligt grannar ska familjen mest ha hållit sig för sig själv. Sonen som hittade dem ska ha pratat med familjen på morgonen, men när de inte svarat fler gånger under dagen begav han sig till deras hem.

Det är oklart om sonen som hittade familjen även själv har bott i samma hus, rapporterar tv-kanalen KUTV.

”Ingen känd dödsorsak”

Men vad som hänt som lett till att pappan Benjamin Strack, 37, mamman Kristi Strack, 36, sonen Benson Strack,14, dottern Emery Strack, 12 och sonen Zion Strack, 11, dött är oklart.

Polisens preliminära undersökning av kropparna har inte gett några svar.

Den inledande obduktionen har inte visat på att det förekommit någon form av våld som skottskador eller knivhugg.

– Det finns ingen känd dödsorsak. Det finns inget uppenbart. Vi är just nu i ett tidigt skede i utredningen, säger polischefen David Caron till tv-kanalen KUTV.

Ska analysera blodprov

Familjen har inte heller dött av kolmonoxidförgiftning. När kropparna hittades fanns det en misstanke om att familjen dött av den dödlig gasen. Brandmän som tillkallades gick in i huset med skyddsutrustning. Men inga spår av den dödliga gasen fanns i huset.

– Den medicinska udersökningen har visat att nästa steg i utredningen kommer att vara att analysera blodprov för att fastställa dödsorsaken, meddelar den lokala polisen i Springville i ett uttalande.