Slogs blodig av okända män

Ännu ett rått överfall gäckar Örebropolisen

NYHETER

Natten till lördag skulle Jozephine-Pilgrim Gimling cykla hem till bostaden i Örebro.

På vägen mötte hon två okända män, som oprovocerat slog ner henne och sparkade henne i ansiktet.

– Jag drömmer väldigt mycket mardrömmar, säger hon till Aftonbladets Brottscentralen.

En helt vanlig, trevlig kväll med vännerna tog en hemsk vändning. När 24-åriga Jozephine-Pilgrim Gimling cyklade hem i fredags natt mötte hon två för henne okända unga män. Först verkade allt vara normalt.

– Jag hade kanske varit nervös för att möta dem om jag hade gått, men jag tänkte att det var lugnt eftersom jag cyklade, berättar hon.

Sparkades i ansiktet

Hon hann knappt cykla förbi killarna förrän de sparkade mot bakdelen av hennes cykel. Jozephine-Pilgrim tappade balansen, och innan hon hann återfå den fick hon ta emot ett knytnävsslag i ansiktet.

– När jag föll till marken sparkade de mig i ansiktet. Jag vet inte om de sparkade mig på andra ställen, allt blev väldigt otydligt, säger hon.

Flera liknande fall

Det här är den fjärde misshandeln med snarlikt tillvägagångssätt som skett runt universitetsområdet i Örebro på kort tid.

– I alla fallen handlar det om okända gärningsmän som tar till oprovocerat våld. Man tar ingenting från offren och är inte ute efter någon sexuell aktivitet, säger förundersökningsledare Olga Korpela.

Enligt Olga Korpela är polisen ganska säkra på att händelserna kan sammankopplas och de prioriterar utredningen högt.

Drömmer mycket mardrömmar

Jozephine-Pilgrim tog sig till sjukhus, där hon svimmade och slog upp ögonbrynet. Hon har klarat sig med en lätt hjärnskakning och stygn i ögonbrynet - men den största skadan är kanske inte fysisk.

– Min mamma har sovit hos mig sedan misshandeln. Jag vill inte sova själv, jag drömmer väldigt mycket mardrömmar, säger hon.

Malin Johansson