”Ströp offret före styckningen”

1 av 2 | Foto: TORD WESTLUND
NYHETER

GÄVLE. Polisen misstänker att 28-åringen ströp den 24-åriga kvinnan till döds innan han började stycka henne.

En såg och en kniv har tagits i beslag, erfar Aftonbladet.

– Poliserna som var först på plats möttes av en fruktansvärd syn, säger en källa.

Det misstänkta styckmordet i Gävle innehåller hemska inslag. Enligt en källa talar det mesta för att 28-åringen först strypt den 24-åriga småbarnsmamman innan han styckade kroppen för att kunna gömma den.

Men i stället kontaktade han sina föräldrar som agerade och fick honom att följa med till polisen där han berättade att han dödat en kvinna.

”Kommer att höras ytterligare”

Vice chefsåklagare Ulf Back är förundersökningsledare och vill inte kommentera uppgifterna.

– Jag vill inte säga någonting om hur kvinnan bragts om livet eller vilka beslag vi gjort. 28-åringen kommer att höras ytterligare närmaste dagarna. Möjligen kan vi säga mera nästa vecka, säger åklagaren.

Polisen uppger att de kan ha funnit ett möjligt motiv, men vad det skulle vara är okänt. 28-åringen och den 24-åriga kvinnan var bekanta med varann sedan länge men inte ett par.

Kvällen den 20 september hade de varit på restaurang tillsammans inte långt från 28-åringens bostad på Nordost i Gävle. Efteråt gick de hem till 28-åringen.

Har erkänt att han dödat

Grannen Joakim Zettergren har tidigare berättat för Aftonbladet att han inte hört skrik eller andra ljud som talat för att det pågått ett bråk.

Även om resultatet av obduktionen ännu inte är klart finns det enligt Aftonbladets källa uppgifter som tyder på att kvinnan samma natt ströps till döds innan 28-åringen inledde en styckning, som han inte fullföljde.

28-åringen bedömdes vara i sådant psykiskt dåligt skick att han fördes över till psykiatriska avdelningen på Säters sjukhus där även häktningsförhandlingen hölls.

Han har erkänt att han dödade kvinnan och häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.