Tappade kontrollen över tv-spelskvällen – 100 objudna dök upp

NYHETER

Arrangören tappade kontrollen när ett hundratal ungdomar plötsligt dök upp till tv-spelskvällen.

Polisen fick ägna flera timmar åt att avhysa de objudna gästerna.

– Det räcker med att någon skriver någonting på Facebook eller Instagram så är det ute, säger Göran Gustavsson vid Uddevallapolisen.

Händelsen inträffade i en lägenhet i centrala Uddevalla för en och en halv vecka sedan.

– Vad jag förstår så började det hela med att hyresgästen hade bjudit hem några kompisar för att spela tv-spel. Någon nämnde detta på nätet och sedan spred sig informationen i en rasande fart, säger Annika Lindsta på fastighetsbolaget Stenab till Bohusläningen.

Alkohol- och drogpåverkade

Tidningen skriver att polisen fick ägna flera timmar åt att avhysa de objudna gästerna, som enligt uppgift ska ha varit både alkohol- och drogpåverkade.

– Det är jag övertygad om, säger Göran Gustavsson, förundersökningsledare vid Uddevallapolisen, till Aftonbladet.

Han varnar för hur snabbt informationen om att någon har en föräldrafri tillställning kan sprida sig genom sociala medier.

– Några får reda på att det är kalas någonstans och helt plötsligt står det massa ungdomar utanför som inte är bjudna. Ofta är det personer som är ute efter att förstöra för andra. De stjäl, förstör saker och skapar bråk, säger Göran Gustavsson.

Sätt upp regler

Han tycker att det är viktigt att föräldrar sätter upp regler för sina barn.

– Det lättaste är att säga till barnen att de måste ringa upp om något sådant här händer så att man kan åka dit och stoppa det. Sedan går det alltid att ringa 112 om det urartar.

Även om det bästa är att försöka undvika att informationen når obehöriga över huvud taget.

– Men det räcker med att någon skriver någonting på Facebook eller Instagram så är det ute. Det går så fort, säger Göran Gustavsson.

ARTIKELN HANDLAR OM