Sökpådrag i Hofors – kvinna tror sig ha sett kropp flyta i vattnet

1 av 2 | Foto: ANDREAS BJÖRKLUND
NYHETER

När kvinnan åkte förbi sjön trodde hon sig se en människokropp flyta i vattnet.

Nu pågår en stor sökinsats i området där Markus Feldmanis, 30, försvann i somras.

– Vi kollar upp alla tänkbara spår som kommer in, säger John Köhler vid Gävleborgspolisen.

Vid 18-tiden på måndagskvällen körde en kvinna förbi sjön Stor-Gösken mellan Torsåker och Hofors i Hofors kommun och trodde sig då se en människokropp flyta i vattnet.

Det skulle dock dröja cirka tre timmar innan hon hörde av sig till polisen som då startade en sökinsats i området.

Söker med hund

– Inledningsvis åkte vi dit med en patrull i går kväll och då var även räddningstjänsten där. Vad jag förstår var de ute i båt. Men det var rätt sent på kvällen så de blev tvungna att avbryta, säger John Köhler, biträdande områdeschef vid polisen i södra Gävleborg, som leder insatsen.

Efter att ha avbrutit sökandet strax efter klockan 22 i går kväll drog polisen i dag igång sökandet på nytt.

– Insatsen går vidare. Men vad jag vet har vi inte hittat någon kropp så här långt. Vi har haft poliser där ute i dag som har letat och övervägt olika alternativ för hur vi ska gå vidare. Förmodligen kommer vi att använda oss av en kriminalhund, säger John Köhler vid 14.30-tiden på tisdagen.

”Självklart intressant”

Den 24 juli i somras försvann 30-årige Markus Feldmanis från sin mammas bostad i Gästrike-Hammarby. Han sågs senast i Torsåker, inte långt från Stor-Gösken.

På frågan om polisen gör någon koppling till hans försvinnande, svarar John Köhler:

– Han är ju försvunnen, absolut, så vad det gäller det försvinnandet kollar vi upp alla tänkbara spår som kommer in. Men är det någon som ser att en människokropp flyter i vattnet åker vi oaktat ut på det, oavsett om vi har en försvunnen person sedan tidigare. Men självklart är det intressant i det ärendet.

Har det påverkat storleken på sökinsatsen?

– Inte ännu.