Sunday Mirror ber om ursäkt för modellbild

1 av 3 | Foto: TV3
Malin Sahlén har varit deltagare i TV3:s Top model. Hon är bestört över uppgifterna om att hennes bild använts av Sunday Mirrors reporter.
NYHETER

Svenska modellen Malin Sahlén användes i en sexfälla för att snärja en minister.

Nu har Sunday Mirror bett om ursäkt för att bilden använts utan tillåtelse.

Reportern som snärjde och avsatte den brittiske ministern Brooks Newmark använde i sitt arbete bilder på två kvinnor utan lov.

En av dem var brittiska Charlene Tyler, 26, vars solbadsselfie skickades till ministern.

Även på svenska modellen Malin Sahlén, 22, skickades en bild till ministern från aliaset ”Sophie Wittans".

”Vill be om ursäkt”

Trots att bilderna aldrig publicerades i det färdiga reportaget ber nu chefredaktören för Sunday Mirror kvinnorna om ursäkt.

”Vi trodde att bilderna som användes i granskningen var med modeller som hade ställt upp, men vi vet nu att det var några riktiga bilder som använts. Sunday Mirror har inte vid något tillfälle publicerat någon av dessa bilder, men vi vill be om ursäkt till de inblandade kvinnor för att vi använt bilderna i granskningen”, säger chefredaktören Lloyd Embley enligt The Guardian.

Bilden på ”Sophie Wittans" kom från svenska "Top model"-deltagaren Malin Sahléns Instagramkonto. I helgen berättade hon för Aftonbladet att hon inte gett Sunday Mirror tillåtelse att använda den.

– Jag känner mig chockerad och det är obehagligt att någon använt bilden så utan tillåtelse, sade hon då.

Aftonbladet har under tisdagen sökt Malin Sahlén för en kommentar kring Sunday Mirrors ursäkt, men har inte fått något svar.

Skickade utmanande bild

”Sophie Wittans” utgav sig för att vara en pr-medarbetare inom Torypartiet. Reportern bakom den påhittade partimedarbetaren använde Malin Sahléns bild och twittrade med flera politiker inom partiet och fick därigenom kontakt med Brooks Newmark. De bytte nummer och reportern skickade bilder, Newmark svarade med utmanande bilder på sig själv iförd pyjamas. Den gifte fembarnspappan Brooks Newmark avgick som minister i lördags kväll efter att han fått vetskap om att avslöjandet om att han gått i en sexfälla skulle publiceras.