Tog massage - avslöjade bordell

Nu väcks åtal om koppleri

NYHETER

På uppdrag av åklagare besökte en polisman en massagesalong i centrala Jönköping i mars i år. Hans vittnesmål om besöket kan nu fälla salongens ägare för koppleri.

Det var efter ett tips från skatteverket som polisen besökte massagesalongen. Väl på plats fick han en oljemassage - och ett erbjudande om sexuella tjänster. Han tackade nej och lämnade salongen.

– Det var salongens ägare som erbjöd tjänsterna, men det framgick att de lika gärna kunde utföras av någon annan av de anställda, säger åklagare Carl-Gunnar Fridolfsson som står bakom beslutet om påhälsningen.

Gjorde omedelbart razzia

Kort efter att polismannen hade gått gjorde polisen en razzia mot salongen. Bland annat användes spårhundar för att säkra spår av kroppsvätskor och åtta handdukar med sperma-spår togs med för teknisk undersökning.

– Man fann träffar på DNA från två män som är tidigare kända för polisen, de står nu åtalade för köp av sexuella tjänster, berättar Carl-Gunnar Fridolfsson.

”Var det enda sättet”

Att polisen själva provocerar fram bevis är inte helt vanligt. I det här fallet upplevde Carl-Gunnar Fridolfsson att det var det enda sättet att komma vidare i utredningen.

Han anser också att misstankarna mot salong-kvinnan var tillräckligt starka för att ta till en provokation.

–Det man framför allt måste ta hänsyn till med den här typen av åtgärder är att de inte får locka någon att begå brott som den annars inte hade begått, man måste ha en tydlig och säker provokationsplan, säger han.

Förhandlingarna pågår och rättens beslut väntas komma nästa vecka. Carl-Gunnar Fridolfsson tror inte att provokationen kan påverka hur man ser på bevisningen.

– Allt är gjort på korrekt sätt, jag kan inte se att rätten skulle ha några synpunkter.

Malin Johansson