Reinfeldt: Ibland måste man förändra saker i sitt liv

1 av 2
NYHETER

För första gången sedan valnatten mötte M-ledaren Fredrik Reinfeldt i dag media i Sverige.

Han gjorde det inför sin sista partiledardebatt i riksdagen.

– Ibland måste man förändra saker i sitt liv, att ställa om sig till något nytt som ska komma. Det börjar för mig nu, säger han.

På valnatten meddelade Fredrik Reinfeldt att han avgår som M-ledare till våren. I dag gör han sin sista partiledardebatt i riksdagen. Inför den mötte han media i Sverige för första gången sedan Moderaternas valvaka. Hans enda framträdande sedan dess gjorde han under en resa till FN-högkvarteret i New York.

Det var en samlad Reinfeldt som anlände till riksdagen.

”Viktiga är att minnas”

– Det här känns naturligtvis väldigt annorlunda. I dag blir det mer tid för att reflektera, säger han.

Han öppnande för att han kommer att sammanfatta sin politiska karriär, som pågått under 25 år, på annat sätt än att göra det bara i dag i riksdagen.

– Det tror jag inte man ska försöka göra kort. Det har varit väldigt många år i politiken. Det viktiga är att minnas alla de reformer som vi gjort för att bygga Sverige starkt. Det är det som kommer finnas kvar inför framtiden.

”Det börjar för mig nu”

Reinfeldt har tidigare sagt att han ska ta det kommande året för att ställa om inför framtiden. Enligt vad Aftonbladet erfar kommer han att lämna riksdagen innan juluppehållet. Den 7 mars avgår han som M-ledare.

Han beskrev sina känslor inför debatten så här:

– Ibland måste man förändra saker i sitt liv, att ställa om sig till något nytt som ska komma. Det börjar för mig nu.