Kvinna och barn misstänks vara mördade

1 av 18
NYHETER

Här undersöks den misstänkte dubbelmördarens bostad av polisens tekniker – flera vapen har beslagtagits.

Mannen, som är i 30-årsåldern, tros ligga bakom en kvinnas och en bebis död.

De hittades vid ett stenbrott i Skåne i går.

Kvinnan, som var i 30-årsåldern, och hennes drygt nio månader gamla dotter hittades vid Dalby stenbrott utanför Lund strax före klockan 23 i går kväll. De låg nedanför en drygt tio meter hög klippa. Båda svårt skadade, men vid liv.

De fördes till sjukhus, men varken mammans eller barnets liv gick att rädda.

Man anhållen

Polisen trodde först att det rörde sig om en olycka och att de fallit – nu misstänker man att kvinnan och barnet mördats.

En man i 30-årsåldern sitter nu anhållen, skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden.

– Han hämtades in i natt för förhör och sen så blev han så småningom anhållen, säger Stephan Söderholm, informatör på Skånepolisen.

Vilken relation de inblandade har till varandra vill polisen inte uppge. Polisen är förtegen och hänvisar till att utredningen är i inledningsskedet.

Omständigheterna kring vad som hänt är fortfarande oklara.

– Det kom in som att det är en olyckshändelse, men omständigheter på plats och vad som kom fram i övrigt gjorde att vi misstänkte att brott kunde ligga bakom, säger Stephan Söderholm.

Tog vapen i beslag

Dalby stenbrott beskrivs som en ”vacker oas” och är ett friluftsområde. Delar av brottet är vattenfyllt, men kvinnan och barnet ska ha hittats på land.

Både platsen där de hittades och den misstänktes bostad spärrades av under natten och har undersökts av polisens tekniker.

Enligt Aftonbladets reporter på plats, Victor Stenquist, har ungefär sex eller sju stycken gevär burits ut ur huset. Dessutom har tekniker gjort andra beslag som tagits ut i pappåsar. Teknikerna ska ha fotograferat särskilt mycket på övervåningen.

Hur mannen ställer sig till anklagelserna är oklart, och ytterligare förhör med honom kommer att hållas först under torsdagen.

Söker vittnen

Polisen har också knackat dörr i området, men söker fler vittnesiakttagelser.

– Det ligger en väg precis utanför stenbrottet och även fast det är en udda tidpunkt kan det ju vara någon bil som passerat, säger Calle Persson.

Han understryker att alla uppgifter, även om de tycks obetydliga, från platsen kring 23-tiden på tisdagskvällen är intressanta för polisen.

– Alla observationer kring platsen både innan, och det kan röra sig om timmar, och efter, kan vara intressanta. Har man passerat vid tidpunkten och inte sett något, kan det också vara intressant.

Polisen uppmanar alla som vet eller kan ha sett något att ringa polisen i Lund på telefonnummer 114 14.

Också åklagare Helena Lundström är mycket förtegen om händelsen.

– Vi är alldeles i inledningsskedet och det är en allvarlig rubricering, därför vill jag inte säga någonting om vad vi vet ännu.