Fem skadade när balkong rasade

1 av 7
NYHETER

Det stod 20 personer på balkongen som rasade.

Fem personer skadades och fick föras sjukhus.

– Det kanske är fler som är skadade, men det här är vad vi fått initialt, säger Lars Gunnar Gustafsson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Larmet kom in till polisen via SOS Alarm klockan 00.03 på nyårsnatten.

Balkongen i Mölnlycke ska av okänd anledning ha rasat omkring tre meter.

– Jag vet inte hur allvarliga skador det rör sig om. Just nu är det en räddningsinsats. Det är i alla fall minst två som klagar på ryggsmärtor, säger Lars Gunnar Gustafsson vid halv ett-tiden på nyårsnatten.

Utöver de fem som fick föras till sjukhus skadades ytterligare tre eller fyra personer lindrigt.

Enligt polisen ska omkring 20 personer ha stått på balkongen när den rasade.

– Stolparna som fäster balkongen i huset lossnade. Vi föll ner, ett fall på 2-3 meter. 5-6 skadade personer fördes till sjukhus med ambulans, säger en person som stod på balkongen, till Expressen/GT.

Balkongen ska ha rasat när festdeltagare gick ut för att titta på fyrverkerier vid tolvslaget.

Under nyårsdagen ska en undersökning genomföras på platsen för att utröna vad som hänt.

– Nu har vi spärrat av och så får vi titta på det mer i morgon säger Lars Gunnar Gustafsson.

Gäng knivskar kvinna

En kvinna i 20-årsåldern gick på nyårsnatten ut för att säga till några ungdomar som sköt fyrverkerier utanför hennes bostad, i Västerhaninge söder om Stockholm.

– De var inte så tillmötesgående och någon tryckte en kniv i hennes ben. Det är ett gäng i 16-årsåldern som gjorde det här. De var inte kvar när hon sedan ringde vid 01.20, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen.

Kvinnan hade då fått hjälp att se över sin skada av en bekant som är sjuksköterska, enligt polisen. Hon fördes sedan till sjukhus med ambulans.

– Det har skrivits en anmälan om misshandel, men jag tycker det ska vara grov misshandel när det är ett tillhygge som använts, säger Albin Näverberg.

Ingen har gripits för knivskärningen.

På Kungsholmen i Stockholm sköts en man i 20-årsåldern i båda benen, vid 02-tiden på nyårsnatten. En okänd man med mörka kläder ska ha sprungit från platsen, uppger polisen.

De hade vid 03-tiden inte gripit någon för brottet som rubriceras som grov misshandel. Den skjutne mannen fördes till sjukhus.

I Stockholmsförorten Örby brann en villa under nyårsnatten. Ägarna var bortresta och det var under natten oklart vad som orsakat branden.

Fick fyrverkeripjäs i ansiktet

Nyårsfirandet fick ett abrupt avbrott för ett antal personer vid Harrys i Sälen. Ett räcke där ett tiotal personer stod för att titta på fyrverkerier gick sönder och personerna rasade ned i marken.

– Det såg ganska dramatiskt ut, säger Harrys-besökaren Jimmy Svärd, 25.

Strax efter tolvslaget hittades en man med skärskador på Åhusgatan i Malmö. Mannen fördes med ambulans till sjukhus med ytliga skador.

I Kristianstad fick en man föras till sjukhus med skador i ansiktet efter att en olycka med en fyrverkeripjäs.

– Det är troligtvis han själv som tänt på. Det har träffat honom i ansiktet, men det är oklart hur allvarligt det är, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisen i Skåne län.

I Karlskrona trillade en man i vattnet nere vid Fisktorget.

– Han fick föras till akuten lätt nedkyld. Det är oklart hur det gått till men vi får in det som att han ramlat i, säger Kim Hild.

Misstänkt mordförsök efter knivskärning

En person är anhållen misstänkt för mordförsök efter att en person knivskars i ansiktet i samband med ett bråk med flera inblandade i Skellefteå vid tvåtiden natten mot nyårsdagen. 

Texten uppdateras

ARTIKELN HANDLAR OM