Tre döda i danska fyrverkeriolyckor

NYHETER

Tre personer omkom och två skadades allvarligt i fyrverkeriolyckor i samband med nyårsfirandet nära den lilla staden Mariager i Nordjylland. De skadade flögs till Köpenhamn för vård.

En av olyckorna inträffade i Skjellerup, mellan staden Hobro och Mariager. Den andra skedde i Assens öster om Mariager, uppger tidningen Ekstrabladet på nätet.

Tidigt på morgonen bekräftar vakthavande polisbefälet Heine Hansen i Nordjylland att olyckorna förmodligen skett i samband med avfyrningar av professionella fyrverkeripjäser med förhållandevis stor sprängverkan.

"De preliminära undersökningarna har visat att bägge olyckorna har skett i samband med avfyrning av krysantemumbomber, där ett bombrör har använts för avfyrningen", skriver Hansen i ett pressmeddelande.

Olyckorna, som kostade tre personer livet, inträffade med kort mellanrum i kommunen Mariagerfjord. Men polisen känner inte till om de kan kopplas ihop.

Experter på sprängämnen ska nu säkra platserna där olyckorna inträffade. Innan det har skett kan polisen inte göra några ordentliga undersökningar av områdena.

De båda skadade flögs i helikopter till Rigshospitalet i Köpenhamn. De vårdas på traumaenheten, och bägge är svårt skadade.

Området där olyckorna skedde ligger cirka sju mil söder om Ålborg och drygt två mil norr om Randers.

TT-Ritzau

ARTIKELN HANDLAR OM