Hittade blinkersspak – i sin arm

1 av 4 | Foto: JESSE BOGAN/AP
NYHETER

Arthur Lampitt, 75, krockade med sin Thunderbird för 51 år sen.

Nu har han hittat blinkersspaken – i sin egen arm.

– Allt var bra fram tills att armen började växa, säger han.   

Mäklaren Arthur Lampitt från Granite City, Illinois, USA, satt i sin Thunderbird av 1963 års modell när han krockade med en lastbil för 51 år sen.

I veckan opererades en nästan 18 centimeter lång signalspak till bilens blinkers ut ur hans arm.

Enligt The St. Louis Post-Dispatch bröt Lampitt höften i olyckan och det ska ha dragit uppmärksamheten från hans arm som läkarna upplevde att bara var lindrigt skadad - och som läkte småningom.

Svällde upp

För ett decennium sedan började en metalldetektor pipa när han skulle gå in i en domstol. Efter röntgen konstaterades att Lampitt hade ett avlångt objekt i storlek med en penna i sin arm - men eftersom han inte led några men av objektet så blev han rådd att låta det vara, uppger AP.

Men för en vecka sedan när Arthur Lampitt flyttade några cementblock började armen värka för första gången.

– Allt var bra tills armen började växa. Armen svällde upp, säger frun Betty enligt AP.

Saknades på bilen

Då beslöt sig Arthur för att genomgå en operation. Han var osäker på vad det kunde handla om för föremål och trodde att det möjligen kunde vara ett medicinskt instrument som blivit kvar efter sjukhusbesöken 1963.

Men när Arthur började titta på gamla foton av bilvraket efter olyckan insåg han att något saknades till vänster som ratten - en blinkersspak av metall. Och efter operationen som tog 45 minuter kunde han konstatera att han hade rätt - spaken var återfunnen. Rostig och förvånansvärt tung, enligt St. Louis Post-Dispatch.

Ovanligt fynd

Runt spaken hade det växt fram ett skyddande hölje, enligt läkaren Timothy Lang som opererade ut objektet.

– Vi ser alla möjliga objekt, som spik och kulor, men väldigt sällan något så här stort, och vanligtvis inte en signalspak från en 1963 T-bird. Så stora föremål bli vanligtvis infekterade, säger läkaren.

Arthur uppger för AP att det ännu är oklart vad han ska göra med spaken. Kanske blir det en nyckelring.

– Vi hittar på något, var så säker, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM