Kidnappade italienskor vädjar för sina liv

1 av 3
NYHETER

De italienska hjälparbetarna Vanessa Marzullo och Greta Ramelli vädjar för sina liv i en video postad på Youtube.

De försvann i Syrien i somras.

– Vi är i stor fara och kan dödas, säger de enligt The Telegraph.

Italienska underrättelsetjänster bedömer filmen, som postades på Youtube på nyårsdagen, som äkta uppger CNN.

I videon syns en av kvinnorna hålla ett papper där datumet 17 december står skrivet. Det förmodas vara den dagen videon spelades in.

– Vi vädjar vår regering att föra oss tillbaka hem innan jul. Vi är i stor fara och kan dödas. Regeringen är ansvarig för våra liv, säger en av kvinnorna.

Arbetat för Röda korset

Vanessa Marzullo, 21, och Greta Ramelli, 20, arbetade som hjälparbetare i Syrien sommaren 2014. I juli ska de ha kidnappats i närheten av Aleppo. Dessförinnan hade de arbetet med olika Röda korset-projekt, men det är oklart om de gjorde det när de kidnappades.

Det är också oklart av vem eller vilka kvinnorna hålls till fånga. Det framgår inte heller av videon. Men enligt The Telegraph tros det vara den militanta islamistgruppen Jabhat al-Nusra, som har kopplingar till al-Qaida och strider i inbördeskriget i Syrien.

"Skriker på hjälp"

– Dessa kvinnor skriker på hjälp, de skickar ett SOS. Vi vet inte hur tillförlitlig videon är, men situationen för dessa två kvinnor är beklämmande, säger Laura Boldrini, talman för italienska parlamentets underhus, deputeradekammaren, enligt CNN.

ARTIKELN HANDLAR OM