Turist misstänks ha kidnappats och våldtagits i Indien

Polisen: Våldtäktsgäng slår till mot kvinnor som reser ensamma

Foto: AP/TT
En kvinna deltar i en demonstration med anledning av den dödliga våldtäkten av en 23-årig kvinna för drygt två år sedan. Nu skakas Indien på nytt av ett brutalt våldtäktsfall.
NYHETER

Indien skakas av ett nytt brutalt våldtäktsfall.

En japansk turist misstänks ha hållits fången i flera veckor. Hon ska då ha utsatts för upprepade gruppvåldtäkter.

Polisen har gripit fem misstänkta gärningsmän.

Det var i slutet av november som den 23-åriga japanska kvinnan checkade in på ett hotell i den indiska storstaden Calcutta. Enligt BBC Hindi låg hotellet i ett område som är populärt bland utländska turister.

Den unga kvinnan blev uppvaktad av två män som utgav sig för att vara turistguider. En av dem talade flytande japanska, rapporterar BBC.

– De sa att de var guider och ville ta med henne på en sightseeing-tur, säger polisen Pallav Kanti Ghosh, till tidningen.

Våldtogs under pistolhot

Männen tog kvinnan till en badort. Där förgrep de sig på henne sexuellt, och stal motsvarande drygt 9 000 kronor från hennes bankkonto.

Därefter ska kvinnan ha förts till Bodh Gaya, en av buddismens heligaste platser och ett populärt turistmål. Där misstänks hon ha våldtagits av flera män.

BBC Hindi rapporterar att kvinnan hölls fången i flera veckor. Då uppges hon ha blivit utsatt för flera gruppvåldtäkter under vapenhot.

Fem gripna

I slutet av december lyckades dock kvinnan fly till staden Varanasi. Där mötte hon en grupp japanska studenter, enligt Hindustan Times. Det japanska konsulatet hjälpte henne sedan att göra en polisanmälan.

Fem män misstänks ha gripits misstänkta för de brutala brotten. Men polisen misstänker att flera kan ha varit inblandade. Just nu pågår en jakt på en organiserad våldtäktsliga som misstänks rikta in sig på kvinnliga turister som reser ensamma.

Tre våldtäkter i timmen

För drygt två år sedan avled en 23-årig kvinna i Indien efter att hon blev svårt misshandlad och våldtagen av sex män på en buss. Efter dödsfallet demonstrerade människor över hela världen mot det besinningslösa våldet mot kvinnor i Indien.

Protesterna uppges ha lett till att problemet uppmärksammas mer, och andelen våldsbrott mot kvinnor som anmäls har ökat. Dessutom har våldtäktslagarna i landet skärpts.

Men åtgärderna verkar inte ha varit tillräckliga. Rapporterna om brutala våldtäkter fortsätter att komma in i en strid ström från Indien. I somras blev en ung kvinna våldtagen och mördad i delstaten Uttar Pradesh. När hon var död uppges kvinnan ha blivit upphängd i ett träd.

Enligt experter sker tre våldtäkter varje timme i Indien.

ARTIKELN HANDLAR OM