Man jagas efter biljakt

”Hittade påse med vitt pulver utanför bilen”

1 av 2 | Foto: JOAKIM ERIKSSON
NYHETER

En man i 40-årsåldern är skadad efter en polisjakt på länsväg 156 i Skene.

– Passageraren är avförd i ambulanshelikopter, säger Henrik Sterner, biträdande vakthavande befäl.

Enligt sjukhuset är tillståndet för mannen stabilt.

Vet du mer? Kontakta oss!

Olyckan skedde i Björlandakorsningen i Skene i Marks kommun vid 6-tiden på söndagen. Polisen söker föraren som försvann springandes från platsen. Olyckan gjorde att det blev vissa stopp i Björlandakorsningen på länsväg 156. Bilen ska ha kört ned i ett mellandike efter en polisjakt.

Biljakt efter misstänkt man

– Det var en bil som vi försökte stoppa hela vägen från Skene upp till Björlanda och där körde den av vägen, när vi stoppade den med radiobil. Passageraren är förd till sjukhus, föraren har vi inte lyckats lokalisera. Han sprang från platsen, vi letar honom just nu, säger Henrik Sterner, biträdande vakthavande befäl.

Mannen kommer troligen att bli misstänkt för trafikbrott och även narkotikabrott.

– Utanför bilen hittade vi en påse med vitt pulver, som vi misstänker är narkotika, säger Ulla Brehm, presstalesman till TT.

Jakten inleddes med att polis signalerade att de ville kontrollera förare och fordon.

Vid 10-tiden fanns fortfarande ingen gripen för händelsen. Passageraren, en 40-årig man, fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Enligt presstjänsten på Sahlgrenska är tillståndet stabilt för mannen.

”Bilen helt demolerad”

Lotta Jidegren passerade platsen precis när det hade hänt.

– Det var massor av poliser och blåljus som var ute och letade då. Det stod en mörkblå äldre Volvo mittemellan filerna i en korsning och bilen var väldigt demolerad.

– På passagerarsidan var det helt intryckt, säger Lotta Jidegren, som körde förbi platsen på väg till en hundutställning.

ARTIKELN HANDLAR OM