Över hundra jobbsökande lurade

NYHETER

Över hundra personer kan ha lurats i en härva bluffjobb i Växjö. I morse samlades drygt hundra personer utanför det gamla Ica-lagret i Växjö där lager- och logistikföretaget Alwex nu huserar.

– Någon sorts bedrägeri är det, men jag förstår inte vad man skulle tjäna på det. Särskilt inte genom att lura så många människor. Jag har pratat med många i morse som sagt upp sig från sina jobb för att börja på det här som ju inte existerar. Det är mycket, mycket besynnerligt, säger Mats Lundmark, vd för Alwex, till TT.

Personerna ska ha skrivit på anställningskontrakt och ha blivit lovade jobb. Polisen kom till platsen under morgonen för att ta upp anmälningar och tala med upprörda personer.

"Vet inte vad vi ska göra nu"

Mats Lundmark begav sig själv till platsen under morgonen och mötte människor som trodde att de skulle på informationsmöte för sina nya jobb. Enligt information som Lundmark fått rör det sig om ett företag som skulle etablera någon form av lagerverksamhet.

– Jag vet inte vad vi ska göra nu, det finns egentligen ingen brottsrubricering. Vi lider med alla de här människorna som glada i hågen skulle gå till sitt nya arbete. Alla hade anställningskontrakt, vad jag förstår så har de också tecknat kollektivavtal med Transportarbetarförbundet – man har lagt ner väldigt mycket energi på att göra det här så trovärdigt som möjligt, säger han.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM