”Nordkorea har 6 000 hackersoldater”

Foto: AP TT / NTB SCANPIX
Diktatorn Kim Jong-un.
NYHETER

Nordkoreas satsning på nätkrigscellen ”Byrå 121” växer.

Nu uppges att de har 6 000 hackersoldater med målet att orsaka ”psykologisk förlamning” i Sydkorea.

Sydkoreas försvarsministerium uppgav under tisdagen att de har uppvärderat antalet nätkrigare som ingår i grannlandets cyberarmé. Så sent som ifjol uppskattade de att styrkan var hälften så stor som den nuvarande uppgiften om 6 000 hackare som arbetar för diktatorn Kim Jong-Un, skriver The Guardian.

”Nordkoreas har i nuläget en 6 000 personer stark styrka för cyberkrigsföring och utför attacker för att skapa fysisk och psykologisk förlamning i Sydkorea genom att bland annat orsaka problem för militära operationer såväl som nationens infrastruktur” uppger Sydkorea i ett uttalande.

Nordkoreas underrättelseapparat ska under under en lång tid ha byggt upp en särskild nätkrigargrupp kallad ”Byrå 121”. Där samlas landets främsta experter och mängder med resurser läggs på programmet, enligt The Guardian.

Nordkorea anklagas ligga bakom den uppmärksammade hackerattacken mot filmbolaget Sony Pictures som uppdagades för julhelgerna. I början av det nya året införde USA nya sanktioner mot landet efter att FBI slagit fast att dataintrånget hos filmjätten utförts av Kim Jong-Uns cyberarmé.

ARTIKELN HANDLAR OM