Rån i Mölndal

Spikmattor stoppade rånarna

NYHETER

De två maskerade personerna hotade och rånade personalen i butiken i Mölndal innan de flydde i en svart bil.

En stor polisjakt inleddes.

Men rånarna kunde stoppas - med hjälp av en spikmatta.

Larmet kom till polisen 08:37.

Två maskerade personer hade kommit in i en video- och fotoutrustningsbutik på Södra Ågatan i Mölndal och hotat personalen med ett pistolliknande vapen.

Stulna registreringsskyltar

De slog sönder montrar med ett batongliknande föremål och stal kameror och annan utrustning innan de lämnade platsen i en svart bil.

Bilen var försedd med stulna registreringsskyltar, skriver polisen i Västra Götalands län på sin hemsida, och en polisjakt efter de misstänkta rånarna  inleddes på  E 20 i riktning mot Alingsås.

– Jag kom från Alingsåshållet vid niotiden och strax innan  Jerikotunneln mötte jag ett stort antal polisbilar, jag tror det var 11-12 bilar, och sedan såg jag en polishelikopter. Efteråt kom ytterligare två polisbilar. Så jag förstod att något stort måste ha hänt, säger ett ögonvittne.

Spikmatta

Efter mindre än en timme kunde dock gärningsmännen stoppas - med hjälp av en spikmatta.

Polisen placerade spikmattan på E 20 vid Västra Bodane och de två personer i bilen kunde gripas. I bilen anträffas vapen och det stulna godset som tas i beslag.

Ingen i butiken skadades vid rånet.

Fotnot: Polisen uppgav först att det handlade om tre maskerade rånare men menar nu att det endast var två personer och att de nu båda är gripna.

ARTIKELN HANDLAR OM