Granne: ”Det är för lätt att ta sig in”

Många invånare evakuerade efter terrorattacken

1 av 88 | Foto: Sky news
Explosion där gisslandramat i Dammartin en Goele utspelar sig.
NYHETER

PARIS. – Detta är barbariskt, säger Marie France Beunelle och Simone Laigros som bor strax intill Charlie Hébdo i Paris.

Båda bor grannar med tidningen Charlie Hébdo där det blodiga attentatet inträffade tidigare i dag.

– Attentatet kommer att förändra Frankrike, tror väninnan Simone Laigros.

Båda pensionärerna är mycket chockade.

Båda var i sina hem när attentatet mot tidningsredaktionen inträffade. De bor strax intill lokalen där Charlie Hébdo hade sitt kontor nära Bastiljen i Paris.

– Charlie Hébdo passar inte mig som tidning. Jag köper den inte, säger Simone men tillägger att alla har rätt att säga och tycka vad de vill.

– Yttrandefriheten är något som vi värnar högt i Frankrike, säger Marie-France och tillägger att det som gör henne extra rädd är det faktum att terrorister nu slår till mot en arbetsplats.

– Det är något nytt, säger hon och tillägger att man nu förmodligen måste komma att skärpa säkerheten till olika media i landet.

– Det har nog varit för lätt att ta sig in, menar hon.

22-årige Mohammed som står bredvid är också förfärad över det som inträffat.

– Jag hoppas att det inte ska gå ut över oss muslimer, säger han.

Många av invånarna evakuerades nyss av polis och fick följa med bussar. De får inte vistas i sina hem i kvarteret så länge polisens undersökningar pågår.

Det bekräftades för en stund sedan av polis att de var tre gärningsmän som tog sig in på Charlie Hébdos lokaler. Tidigare har uppgifter om både två och fyra gärningsmän förekommit.

ARTIKELN HANDLAR OM